Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

17
Apr
Shabazz Palaces
21:00
12€ predprodaja, 14€ na dan dogodka, 10€ Indekš


Šamani deformiranega hip-hopa iz Seattla končno pri nas. Edinstveni avant-rap tandem, ki ga poganja tretinja legendarnih Digable Planets prihaja h nam s svojo svežo lanskoletno ploščo Lesse Majesty, ki se je povzpela med Top 50 2014 mnogih referenčnih svetovnih medijev.

Palaceer Lazaro, osrednja figura enigmatičnega seattelskega avant-rap projekta Shabazz Palaces, je sicer znan kot Ishmael “Butterfly” Butler, tretjina boemskega rap tria Digable Planets in frontman alt-hip-hop zasedbe Cherrywine. (Je pa tudi bratranec noise-dubovskega šamana Gonjasufija.) Vendar on sam raje ne bi govoril o ničemer od tega. Pravzaprav sploh ne bi rad govoril o čemerkoli.

Shabazz Palaces ustvarjajo žvenketajočo, neharmonično deformacijo rapa, ki je precej bolj hladna in rezka od vsega, kar je Butler kdaj naredil z Digable Planets ali Cherrywine. Bobni udarjajo v neenakomernih presledkih, kot pri Johnu Carpenterju od nikoder zabrbotajo sledovi syntha, komadi pa sledijo svoji notranji logiki, v okviru katere se glasovi spotikajo in prekinjajo drug drugega. Pa vendar, naj so ti komadi še tako vihravi in eksperimentalni, še vedno delujejo kot pristna udarna rap glasba. Pametna, neizprosna glasba je to.

Tako udarja in se vzpenja tudi Lese Majesty, nova zvočna akcija zasedbe Shabazz Palaces. Nabrušen in prvinski, kromiran in vrhunski album, ki je lansko leto ugledal luč pri legendarni založbi Sub Pop iz Seattla. Edinstven in povzdignjen dar naši vedno uniformirajoči glasbeni krajini.

Lese Majesty je blažen vojni krik, ki se je rodil iz uroka in potrjuje, da si prefinjenost in instinktivno nista tuja. Deluje kot pravo zanikanje laži o njunih povsem različnih naravah. Je niz astralnih suit, posnetih dogodkov v skupni rabi. Drzen poskus potopa globoko v zvoke Shabazz Palaces, kjer je vibracij neomejeno. Urok, ki prihaja iz predalčkov, kjer smo bili vsi umetno zadržani, da bi se preprečilo naše skrivno vzvišeno sodelovanje.

Ne zamudite Shabazz Palaces prvič pri nas v živo!

https://www.subpop.com/artists/shabazz_palaces
https://www.youtube.com/watch?v=djFrCb03-OI
https://www.youtube.com/watch?v=zNXxd3yYDaM