Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

16
Feb
Sextile
20:00
8€ predprodaja, 10€ na dan dogodka


Surova punk energija sedemdesetih in prefinjena temačnost post-punka osemdesetih let prejšnjega stoletja, združeni v vznemirljivo svežem zvoku – razjarjeni in neizprosni prestolonasledniki losangeleškega podtalja Sextile se bodo na prvi evropski turneji ustavili tudi pri nas. Ne zamudite vročega mladega benda, ki je po mnenju Louder Than War izdal eno najboljših plošč leta!

Sextile je od nastanka leta 2015 stalnica losangeleškega undergrounda, intenziven vokal, predirljivo distorzirane kitare, prvinski bobni in hipnotične synth linije prvenca pa so med drugim prepričale tudi zasedbo The Soft Moon. Po povratku z divje skupne turneje se je četverec letos spet zaprl v klet in spisal ostro drugo ploščo, politično nabito Albeit Living, na kateri je čutiti od The Jesus and Mary ChainCabaret Voltaire in Public Image Ltd. do D.A.F., Suicide ter Section 25.

S tem temnim, a optimističnim bojnim krikom za današnje negotove čase se zasedba prvič odpravlja čez lužo, v okviru turneje pa bo februarja s svojim “primitivnim post-punkom iz vesolja” treščila tudi v Šiško.

Organizacija: Kino Šiška.