Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

9
Apr
Sell Out
22:00
5€


Kočevska skupina Sell Out ne počiva. Fantje so pripravili čisto svež, kot ponavadi živahen in energičen singel z naslovom PIR, ki so ga posneli decembra lani.

Fantje menijo, da pesem ponazarja ravno to, kar Sell Out pač so – veseli, energični, polni adrenalina, željni nastopov in razvajanja poslušalcev – tako tistih pred radijskimi sprejemniki kot onih, ki si koncert ogledajo v živo. Takšnih je namreč iz dneva v dan več. Iz dneva v dan pa je prepoznavnejše tudi ime Sell Out.

Sell Out so bend za live nastope, klube in velike odre. Njihovi poskočni ska-punk-reggae ritmi ne pustijo ravnodušne še tako zadržane publike. Začetki delovanja skupine iz Kočevja segajo v leto 2001, ko so se nekega sobotnega jutra zbrali štirje fantje in se odločili, da pričnejo glasbeno pot. Nekaj časa so delovali pod imenom “No Comment”, zatem pa je v skupini prišlo do nekaj kadrovskih sprememb, pridružila se jim je še bras sekcija, klaviature ter tolkala in v tistem trenutku se je pričelo novo poglavje, imenovano SELL OUT, ki danes uspešno razgreva občinstva po Sloveniji ter tudi v sosednji Hrvaški.

Fantje se spominjajo dogodkov takole:

Leta 1997 so imeli člani prve zasedbe NO COMMENT uvodne vaje v Godbi Kočevje in resno delo se je takoj začelo. Ustvarjala se je punk glasba.
Leta 1998 so se pesmi že posnele v prostoru za vaje, denarja za studijske posnetke še ni bilo, začelo se je koncertiranje predvsem na Kočevskem in okolici.
Leta 1999 so si fantje kupili glasbeno opremo, saj so kmalu videli, da je to nujno potrebno za dober ‘sound’ in dobre koncerte. V roke jih je vzel producent Žarko Pak in začelo se je resno delo v studiju, fantje so stopili stopničko višje. Torej iz prostora za vaje – v studio Kif Kif!!
Leta 2001 prihod bras sekcije, pojavile so se potrebe po drugačni – Ska Punk Reggae glasbi, ime se je preimenovalo v SELL OUT.
Leta 2005 so se posnele tudi nove pesmi.
Leta 2008 je izšel singel z naslovom HUANITA, posnet v studiju Jork v Dekanih.
Leta 2010 nastop na nekaj večjih koncertnih odrih, med drugim tudi na Schengen festivalu.
Leta 2011 (december) – mega koncert v Kočevju z gosti ob 10-letnici delovanja skupine SELL OUT
Leta 2011 (december) izdaja dvojnega albuma The Best Of v samozaložbi in prvi single Kaj naj naredim, ki je izglasovan tudi pesem tedna na Val 202, skupina pa izbrana za naj punk bend meseca na Slovenskem punk portalu.
Leta 2011 in 2012 nastopi v Sloveniji in na Hrvaškem kot gostje skupin Hladno pivo, Elvis Jackson in S.A.R.S.
Leta 2012 so fantje posneli novi videospot za pesem SAMOTA, ki se je zelo uspešno vrtel po vseh radijskih in TV postajah, svoj uspeh, pa je pesem doživela tudi v oddaji Točka na nacionalki. Pesem je doživela velik uspeh tudi na Valu 202 kjer je postala POPEVKA TEDNA.
Leta 2013 so se Sell Out z velikim veseljem odzvali na sodelovanje s skupino PRIDIGARJI, ter za njihovo kompilacijo priredili pesem ZOMBI V KATAKOMBI, za katero so zopet posneli videospot.
Leto 2013 je minilo tudi z ogromno koncerti, predvsem poleti se jih je zvrstilo veliko. Fantje so zaigrali na odru Vala 202 v STOŽICAH na evropskem prvenstvu v košarki v Ljubljani pred in med polfinalnima tekmama.
Leto 2014 so SELL OUT začeli zelo resno in za novi singel z naslovom PIR priredili njim ljubo pesem BEER znane ameriške skupine REEL BIG FISH, za katero tudi sami fantje iz ZDA pravijo, da jim je zelo všeč, saj so s skupino tudi navezani kontakti.
Singel BEER se že uspešno vrti po večini radijskih postaj, v tem trenutku pa je že narejen scenarij za čisto svež VIDEOSPOT.

Trenutno je skupina sredi pomembnega dela, saj za zaprtimi vrati piše nova besedila, sestavlja notne zapise za čisto sveže pesmi, ki jih bodo, če bo šlo vse po njihovih načrtih, izdali na novem albumu konec letošnjega leta.

9. april 2014 – LJUBLJANA/ORTO BAR (Orto fest 2014) VSTOPNINA: 5 €

PIR (audio) na Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=Twoy334msqA&feature=youtu.be

PIR je predelava pesmi REEL BIG FISH : BEER (link: http://www.youtube.com/watch?v=gql9220Qon8)

Več o SELL OUT: http://www.kurzrockvibe.si/sell-out/ ali http://www.sellout-band.com/

Videospot SAMOTA: http://www.youtube.com/watch?v=ZB3MBYWkB5k

Videospot ZOMBI V KATAKOMBI: http://www.youtube.com/watch?v=DivxUokdGxw

FB: https://www.facebook.com/pages/Sell-out/92756183269?fref=ts