Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

22
Oct
Schneeweiss & Rosenrot
21:00
12€, predprodaja 8-10€


Schneeweiss & Rosenrot se predstavljajo s kompleksnimi skladbami, navdahnjenimi improvizacijami in melodijami, ki ti ostanejo v mislih in srcu.

Sveži jazz-pop iz Berlina! Mladostni jazz groove s spevnimi pop melodijami ustvarja žensko-moški kvartet: Lucia Cadotsch (vokal), Johanna Borchert (klavir), Petter Eldh (kontrabas) in Marc Lohr (bobni, elektronika). Odlični novi album Pool je pravkar izšel za prominentno jazz založbo Enja!

Prizorišče:Komuna

Z glasbo, ki preči različne sloge, so brez dvoma eden bolj očarljivih in izvirnih bendov na berlinski mladi kreativni sceni.

Zasedba omogoča osupljiv vpogled v živahno delo štirih glasbenikov, ki s prehajanjem med jazzom, popom in avantgardo premikajo meje, kot smo jih vajeni. Člani zasedbe prihajajo iz Švice, Nemčije, Švedske in Luksemburga. V svojih stvaritvah besedila in glasbo združujejo na občutljiv in kompleksen način in tako kršijo tradicionalna pravila glede zasnove skladb.

Publiko v trenutku pritegnejo s čarobno igrivimi ritmi, ki jih pogosto dopolnjujejo intenzivni dinamični medklici in elementi improvizacije.
Čisti in izrazni glas Lucie Cadotsch se poslušalca dotakne in ga osuple s svojim radostnim eksperimentiranjem in slikanjem besed. Johanna Borchert na klavirju se giblje med otožnostjo in sunkovitostjo. Z elektronsko odtujenostjo se širi nabor zvokov, ki smo jih pri klavirju vajeni, zvočni spekter zasedbe pa dopolnjujeta Petter Eldh z virtuoznim ritmičnim igranjem na kontrabas in Marc Lohr z energičnim bobnanjem.

Zasedba:
Lucia Cadotsch (vokal) | Johanna Borchert (klavir) | Petter Eldh (kontrabas) | Marc Lohr (bobni, elektronika)

www.schneeweissundrosenrot.net