Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

7
Feb
Shackleton – live
22:00
12€, 10€ v predprodaji


Sam Shackleton – enigmatična figura britanske basovske elektronske scene, ki je leta 2005, ko je z Appleblimom ustanovil založbo Skull Disco, bil toliko “pre-dubstep”, kolikor je z zadnjimi projekti “post-dubstep”.

Octex (rx:tx) – live ;
Freeverse vs. Nitz (Synaptic, Krunch It!!)
Symann vs. Ulix (Elements, Synaptic)

Vedno samosvoja, izvirna Shackletonova produkcija se izmika žanrskim klišejem, prvine zgodnjega dubstepa razgrajuje in meša z vplivi “Basic Channel” dub-techna, industrijskih zvokov Throbbing Gristle in šamanskih “etno-industrial” perkusij a la Muslimgauze.

Kako globoko širok je njegov spekter, kaže tudi spisek remiksov in sodelovanj, ki sega od Pincha, Ricarda Villalobosa, Kasai Allstars, Pole-a…)Shackleton v zadnjih letih ustvarja v Berlinu, kjer je štartal lastno založbo Woe To The Septic Heart na kateri je lani izšel izjemen dvojni CD “Music For The Quiet Hour/The Drawbar Organ EPs”, ki je pristal visoko na lestvicah top 2012 v referenčnih medijih od The Wire, preko Resident Advisorja, do Pitchforka.

Prvi Shackletonov nastop pri nas bo uvedel Octexov live set, v bass-tehnoidno-eksperimentalno-eklektični maniri pa ga bodo pospremili dj seti sinaptične ekipe.