Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

18
Oct
SAVAK, Suzi Soprano


Moonlee Records predstavlja koncert ameriške post-punk zasedbe SAVAK – člani Obits, Holy Fuck, Nation Of Ulysses in The Cops. Kot predskupina bodo nastopili Suzi Soprano iz Krškega.

SAVAK (post-punk, indie – New York, USA)

“Savak make a potent and pointed agitpop racket on their new album, Best Of Luck In Future Endeavors, which manages to balance the dark and moody with the catchy as fuck.” – Noisey

SAVAK je šestčlanska rock enota, dovolj elegantna za razvedrilo, a dovolj robustna za vsakodnevno rabo. SAVAK so leta 2015 ustanovili člani The Obits, Holy Fuck, Nation of Ulysses, The Cops in ostalih. Njihovi vplivi segajo od teksaške psihedelije šestdesetih preko britanskega pub rocka do ameriškega hardcorea zgodnjih osemdesetih.

Za ljubitelje: Buzzcocks, Television, Mission of Burma, Protomartyr, Wipers, Saints, Swell Maps, Wire, The Replacements itn.

Člani:

Sohrab Habibion – vokal, kitara (Obits, Edsel)
Michael Jaworski – vokal, kitara (The Cops)
James Canty – bass, klaviature (Ted Leo and The Pharmacists, The Make-Up, The Nation Of Ulysses)
Matt Schulz – bobni (Enon, Holy Fuck)
Alexis Fleisig iz Girls Against Boys bo za evropsko turnejo vskočil na bobnih!

SUZI SOPRANO (post-punk, indie, hardcore – Krško, SLO)

Suzi Soprano nima veze z mafijo, še najmanj z italijansko. Gre za tročlansko skupino, ki prihaja iz Krškega in je nastala kot projekt članov Karmakoma, theLIFT in Growing Rats. Preigrava energične in himnične komade, ki lahko nosijo vpliv od indie rocka pa vse do 80s hardcorea. Konec koncev so matični bendi članov tako glasbeno različni, da nas končni produkt niti ne preseneča pretirano.

Bend je letos posnel split plato s skupino Ooral Sea, ki jo lahko v celoti poslušate prek Bandcampa. Radio Študent je ob neki priložnosti omenil, da pri Suzi Soprano najdemo vpliv zasedb, kot so Gang of Four, Kyuss, Jesus Lizard, Otroci Socializma, Nirvana itn. Ali je to res? Morda najbolje, da se pridete prepričat sami. I Bandcamp