Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

5
May
Šank Rock
20:30
23€


Zlatorogova turneja ponosa: Šank rock z gosti San Di Ego: 5.5.2015, Križanke, Ljubljana

Slovenska glasbena institucija, rockerji Šank rock, v velikem slogu nadaljuje svoj restart – v torek, 5.5.2015, pripravljajo pravi šankrockerski večer v ljubljanskih Križankah!

Gostje: San Di Ego

Šank rock so se v lanskem letu ponovno zbrali za enkraten, ekskluziven nastop na prireditvi Pivo in Cvetje, na kateri se jim je kot gost pridružil Steve Stevens. Ko so se v času priprav na koncert po nekaj letih Matjaž Jelen, Bor Zuljan in Cveto Polak ponovno srečali, so nemudoma začutili, da je to tisto pravo; tisti Šank rock, ki ga želijo njihovi fani in tisti Šank rock, ki ga želijo sami. V band so povabili še bobnarja (Roman Ratej) in klaviaturista (Sašo Gačnik – Svarogov), ki sta se z veseljem odzvala klicu.

Šank rock, ki imajo pravzaprav že status legend, so močna in v našem prostoru edinstvena blagovna znamka, ki je preživela in navduševala že generacije – in še vedno navdušujejo! Konec preteklega leta so posneli novo skladbo ‘Restart’, v letošnjem letu je sledil videospot zanjo, ki so ga posneli na koncertu v polni velenjski Rdeči dvorani. Šank rock pa svoj restart nadaljujejo z napovedjo pravega rock žura v ljubljanskih Križankah, kjer se bodo predstavili prvič. 5.5.2015 – zapišite si datum in pridite na žur!

Vstopnice po ceni 23€ na voljo:

Dallas Music Shop, Mirje 12, 1000 Ljubljana
Dallas Music Shop – vstopnice: https://www.facebook.com/DallasMusicShopSlovenia

www.eventim.si in prodajna mesta v sistemu Eventim Si:
www.eventim.si, Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 01 420 50 00) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija.

******************************

Šank rock so nastali v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Leta 1987 so izdali prvi album ‘Pridite na žur’ in zabeležili prvo veliko uspešnico – naslovno skladbo albuma. V osemdestih in devetdesetih letih so Šank rock nizali album za albumom in uspešnico za uspešnico – v teh letih so nastale njihove kultne skladbe kot so ‘Rockerji’, ‘Le 17′, ‘Jaz nimam noč za spanje’, ‘Pravljica o mavričnih ljudeh’, ‘Lahka dama’, ‘Metulj’, ‘Puščava sna’, ‘Laški pir’, ‘Ker te ljubim’, ‘Maček’ in druge, izdali pa so tudi nekaj albumov za mednarodno tržišče. Leta 1998 so Šank rock sporazumno prekinili delovanje, a so se leta 2002 ponovno aktivirali in nadaljevali svoj zmagovalni pohod po odrih in v radijskem etru z uspešnicami ‘Hvala za vse’, ‘Delam, kar paše mi’, ‘Dej bolj naglas’, ‘Dej se mal nasmej’, ‘Nekaj pod kožo’, ‘Senca sebe’ in mnogimi drugimi. Šank rock so po devetih letih ponovno končali skupno pot.
Nova prelomnico za rockerje je prineslo leto 2014, ki so se Šank rock ponovno zbrali; sprva za ekskluziven nastop na prireditvi Pivo in Cvetje, ki se je še v fazi predprirav razvil v dolgoročnejše ustvarjanje – v novi zasedbi so začele nastajati nove skladbe in nove ideje za nadaljevanje poti. Vrnitev na glasbeno sceno je zakoličila nova skladba ‘Restart’, Šank rock pa skupno pot nadaljujejo tudi v letošnjem letu z velikim koncertom v Križankah.

Spremljajte Šank rock in njihov restart:
https://www.facebook.com/SankRock.si