Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

2
Jun
S.A.R.S.
20:00
23€


Mars Music pripravlja nepozabni poletni spektakel – 2. junija prihajajo v Križanke S.A.R.S., ena izmed najpopularnejših glasbenih skupin v regiji!
S svojo unikatno mešanico različnih žanrov, ki sežejo vse od rocka, popa, rapa do skaja in reggaeja, so se S.A.R.S. zasidrali na prestolu zasedb za množice in dobre vibracije, kot zanalašč za poletni večer v ljubljanskih Križankah!

S.A.R.S. so svojo glasbeno pot začeli pred desetimi leti, ko sta Dragan Kovačević-Žabac in Aleksander Luković-Lukac ustanovila zasedbo z nenavadnim imenom – Sveže amputirana ruka Satrijanija, S.A.R.S.. Kaj kmalu izide mega uspešnica ‘Buđav lebac’, ki je, preko tedaj še sveže platforme Youtube, dosegla prav vsak kotiček regije. A to seveda ni bil »one hit wonder«, saj so se že na prvencu (S.A.R.S. – 2009) pojavile skladbe ‘Ratujemo ti i ja’, ‘Debeli lad’ in ‘Rakija’, leta 2011 pa izide album ‘Perspektiva’, konec leta pa tudi istoimenski single, ki je po popularnosti kmalu popolnoma zasenčil uspeh ‘Buđevega lepca’ in ima do danes preko 17 milijonov ogledov na Youtubu. Leta 2013 izide album ‘Kuća časti’, ki je prinesel največjo uspešnico zasedbe, prekrasno balado ‘Lutka’, ki ima rekordnih 21 milijonov ogledov na Youtubu. Ob rednem objavljanju albumov, so seveda S.A.R.S. predvsem znani kot izvrstna koncertna atrakcija, saj odigrajo letno preko 100 koncertov, vsekakor pa je potrebno izpostaviti razprodan Dom Sportova v Zagrebu (kjer je bil posnet tudi album v živo ‘Mir i ljubav’), razprodano Halo sportova v Zagrebu in razprodano Areno v Puli.

Letos S.A.R.S. praznujejo 10. obletnico delovanja, napovedali pa so že tudi izid svojega zadnjega albuma, ki bo izšel spomladi! To je že botrovalo k širjenju govoric, da bo zasedba prenehala z delovanje, kar pa ne bi moglo biti bolj neresnično – S.A.R.S. so bolj aktivni kot kadarkoli, sledijo svetovnim trendom, medtem, ko na domačem teritoriju kreirajo nove. Za tem, ko so postavili nove regijske trende v promociji preko Youtuba, Facebooka in nudenju zastonj prenosa albuma, tako sedaj opuščajo zastareli format izdajanja albumov, ki se svojo grafično podobo in dolžino še vedno naslanja na LP format. Po izdaji zadnjega albuma, se bodo posvetli k izdajanju singlov.

Zasedba S.A.R.S. je do danes poleg šest albumov izdala tudi 19 videospotov, od katerih je 14 doseglo preko milijon ogledov na Youtubu.

S.A.R.S.
četrtek, 2.6.2016
Križanke, Ljubljana

Early bird predprodaja (do razprodaje kontingenta): 18€
Na Eventimovih lastnih prodajnih mestih in spletu (www.eventim.si).