Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

18
Nov
Russian Circles + Helen Money
21:00
15€ predprodaja, 18€ na dan dogodka


Škuc-Buba in KiborgSpužva Büking predstavljata:

RUSSIAN CIRCLES + HELEN MONEY
(Čikago, ZDA – post-rock, post-metal, ambientala)

Petek 18. november 2016 ob 21h, Orto klub, Ljubljana
————————————————————————————

Jesen je očitno čas ponovnih srečanj. Pri Škuc-Bubi in KiborgSpužva Büking bo prišlo do dvojnega čikaškega povratka, a tokrat prvič skupaj na istem podiju. V tandemu to pot zagodejo inštrumentalni post-metalni kaveljci Russian Circles ter inventivna “rockovska” čelistka Helen Money, oboji pa nameravajo prav kmalu izstreliti novi stvaritvi – Rusi album Guidance, Helen pa ploščo Become Zero.

RUSSIAN CIRCLES
(Čikago, ZDA – post-rock, post-metal, ambientala)

Pozor pozor, nepopustljiva »ruska posadka« je naredila nov krog in bo prav kmalu spet pridrsala mimo. Sredi novembra se bomo ponovno zazibali s čikaško ekipo, triom Russian Circles, ki je svoje glasbeno ime pobrala v hokejskem slovarju, tukajšnje ljubitelje masivnejših inštrumentalnih viž pa bo to pot zvabila na led že četrtič. Med poletnimi pripravljalnimi treningi so izdelali svež avdio učbenik v obliki albuma Guidance, nekakšen kažipot skozi njihovo dramatično in ambivalentno rockovsko doktrino.

Ruska kapela, ki je nastala 2004 in se nato dokončno utrdila leta ’07, si je v zadnjih letih priborila zavidljivo mesto v resorju metalskega post-rocka oz. post-metala, bend pa ves čas ostaja zapisan enobesednemu poimenovanju albumov ter striktno inštrumentalnemu ustroju posnetkov. Šesti dolgometražec Guidance – produkcijsko ga je dodelal Kurt Ballou iz zasedbe Converge – je zazdaj krona njihovega stvarstva. Razgibane zvočne teksture so izbrusili do potankosti, saj iz transcendentalnih višav mimogrede zgrmijo v mračne globine strumnega, umerjenega metaliziranja. Razkošni in ne ravno preprosti inštrumentali Russian Circles so obljubljena dežela za vse, ki prisegajo na avantgardne rockovske kompozicije ter nepogrešljive kitarske tresljaje, ki so postali že pravi zaščitni simbol tega razpoloženjskega (post)modernega žanra. Kontrastno, epsko, večplastno.

Postava:
Dave Turncrantz – bobni
Mike Sullivan – kitara
Brian Cook – bas kitara

Albumi:
Enter (2006)
Station (2008)
Geneva (2009)
Empros (2011)
Memorial (2013)
Guidance (2016)

Asociacije:
Pelican, Neurosis, Isis, Explosions In The Sky, GY!BE, Kreator, Stars Of The Lid

Web:
www.russiancirclesband.com
www.facebook.com/russiancirclesmusic
www.twitter.com/RussianCircles
www.russiancircles.bandcamp.com

 

 

Podpora:

HELEN MONEY
(eksperimentalna, ambientalna glasba – Čikago, LA; ZDA)

Avant-metal čelistka Alison Chesley nas ne bo obiskala prvič. Septembra je objavila četrti samostojni album Become Zero, v preteklosti pa je gostovala na ploščah Mono, Disturbed, Chrisa Connellyja, Anthrax ter seveda Russian Circles. Klasično izobražena čelistka je začela v čikaškem duu Verbow sredi 90-ih, njeno glavno orožje je preparirani, distorzirani čelo, s katerim robanti po glasbenem vesolju in nemalokrat zdrkne do obskurnih (težko)rokovskih obzorij. Alison pa v teh mizernih časih ne nosi zgolj provokativnega umetniškega imena, ampak predvsem prinaša provokativne temačno-privlačne zvoke.

Opus:
Helen Money (2007)
In Tune (’09)
Arriving Angels (’13)
Become Zero (’16)

Web:
http://www.helenmoney.com/
https://www.facebook.com/helenmoneyband

Tix: 15€ presale / 18€ walk-up -
https://www.on-parole.com/si/shop/view/russian-circles-helen-money-ljubljana-18-11-2016-ticket