Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

15
Jun
Roly Porter (+ Lifecutter & 5237)
21:00
vstop prost


Na že tradicionalnem zasedanju junijskega odra na Kongresnem trgu smo v zadnjih letih videli dua Plaid in New Wave Syria, Clarka, Fennesza, Sculpture, Stellar Om Source, Random Logic, Bowraina, Niplodoka, Izlanda in druge. Nekajkrat nas je dež sicer pregnal v Kino Šiška, a sporočilo ostaja: na mestni poletni festival sodijo tudi ustvarjalci sodobne elektronike. Z velikim veseljem oznanjamo, da bo letošnje festivalsko poletje otvoril Roly Porter ob podpori Lifecutterja in 5237.

Roly Porter je mojster mogočnih cinematskih krajin, ki vodijo od črnih lukenj do inverznih eksplozij ter rojstva in smrti zvezd. Kot polovica dubstep dua Vex’d (ob njem ga je soustvarjal Kuedo) je kljub odmiku od klubskih voda v svoje solo nastope prinesel odmeve ritmov, ki upočasnjeni in prostorski odzvanjajo v basovskih in sint linijah. Po izjemnih albumih Life Cycle of a Massive Star in Aftertime se zadnji album Third Law, ki ga bo predstavil na junijskem odru, zdi bolj introspektiven, raziskovalen in poln ekstremov – tišin in nasičenosti zvokov, s katerimi Porter raziskuje svoje klubske korenine in jih razpleta v še en izviren mojstrski izdelek.

Uvod v večer bo nastop Lifecutterja, dobro znanega iz noise dua Ontervjabbit in drugih zvrstno raznolikih zasedb. Svoj vse bolj prepoznaven solo projekt Lifecutter označuje kot elektro tehno eksperimentalo, ki temelji na nastopu v živo. V sveže izdanih albumih Death(c)rave (Kamizdat, 2017) ter Safe Place (2017) pa poleg tehna in klubskih odvodov odzvanjata tudi industrija in temačni noise. Lifecutter bo nastopil ob vizualni podpori VJ-ke 5237.

Koncert je del programa festivala Junij v Ljubljani, ki poteka na Kongresnem trgu od 8. do 21. junija 2017.