Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

5
Jul
Rock otočec 2013
13:00
24€, 2 dni 39€


Rock Otočec se bo letos odvijal med 5.7. in 7.7.2013 v Ljubljani, med drugim pa bojo na njem nastopile skupine Papa Roach, Kultur Shock, Gogol Bordello in Hladno pivo.

Rock Otočec 2013 s selitvijo v Ljubljano doživlja svoj drugi premik v skoraj dvajsetletni zgodovini. Nova lokacija na Ježici v Laguni omogoča kakovostno kampiranje v urejenem, 2,5 ha velikem kampu, izvedbo glavnih koncertov na travniku, približno enake velikosti kot je bil otoški, in presežek – dnevne in nočne bazenske užitke.

Slogan”manj blata – več muske” bodo upravičili letošnji nastopajoči. Poleg sproščenega okolja je eden najodločilnejših razlogov za obisk festivala nastop skupine Billy Talent.

Band je obkrožil ves svet in v dvajsetih letih delovanja pobral vidne glasbene nagrade kot so MTV Awards, MuchMusic, JunoAwards, in EchoAwards. Gostovali so na vseh najvplivnejših svetovnih festivalih in bili na Rock am Ringu tudi eni od nosilcev festivala. 6. julija pa prihajajo na Rock Otočec 2013!

Kanadska zasedba Billy Talent (1993), ki je vse do leta 2001 ustvarjala pod imenom Pezz, svoje vplive črpa iz starega punka, novega punkrevivla,sodobnega hardcora in emocora. V duhu nenehnih glasbenih prepihovčetverica ustvarja v Torontu. Odmev tega je zanosa in cinizma poln zadnjialbum, ki ga predstavljajo v sklopu turneje Dead Silence.

Dead Silence je odraz sodobnega časa in dogajanja v bandu v zadnjih nekaj letih. Billy Talent v surovih ritmih in s sarkastičnimi besedili obsojajo t.i.socialna omrežja, zavajajočo potrošnjo in vrednote današnjega človeka.Zgražajo se nad materialističnim svetom in v skladu s skatepunkom zavračajo populizem. V 14 pesmih ponazarjajo sarkastična nasprotjaživljenja, pravi pevec Ben Kowalewicz in nadaljuje, da je DeadSilencev rock glasbi to, kar je Tour de France v kolesarstvu. Dolga, ovinkasta inluknjasta cesta, ki jih je vodila do odličnega izdelka.

Z albumom Dead Silence želijo svetu sporočiti, da je življenje veliko večkot le denar in materialne dobrine. Kot pravi Kowalewicz: “Life is real. So go for a walk, turn your phone off. Go get some sun on your face. Get some perspective.”

In Rock Otočec 2013 je odlična priložnost za uresničitev tega!

Na skoraj treh hektarjih zelenih površin se razprostira eden najbolje ocenjenih evropskih kampov Ljubljana Resort, ki je od glavnega prizorišča oddaljen 40 sekund hoje. Z lastniki smo se dogovorili za občutno cenejše cene kampiranja:

- za 1 osebo na dan 7,50 EUR + prijavnina v kampu 1 EUR + turistična taksa 0,51 EUR.
- cena za eno osebo za 2 dni je 15 EUR + prijavnina 1 EUR + turistična taksa 0,51 EUR na dan.

Svoj prostor za šotor si lahko tudi v naprej rezervirate na elektronskem naslovu ljubljana.resort@gpl.si. Siceršnja razdelitev na parcele v času festivala ne bo veljala, saj znotraj kampa ne bo možno parkiranje.

 

URNIK SKUPIN

SREDA

De tonacija ČLOVEKA Z BOMBAMI (Siddharta, plesalci, instrumentalisti, rock in operni pevci, …)
Allstars Big band Krško

ČETRTEK

Gogol Bordello (ZDA/ostali)
Hladno pivo (HR)
Movits! (Švedska)
Manouche
Dandelion Children
Soundtopia
Up n’ downs

PETEK

New Young Pony Club (Anglija)
Orlek
Kultur Shock (ZDA/ostali)
MI2
Eightbomb
Crossfire
Momento
Džem (HR)

SOBOTA

Kiril (Makedonija/ostali)
Bajaga&Instruktori (Srbija)
Vlado Kreslin in Mali bogovi
Happy Ol’McWeasel
PassoGigante (Italija)
Deafness By Noise (HR)
Pištolj na gumene metke
El Kachon
D8 Dimension
poklon za zasluge:
Danilo Kocjančič&Friends

NEDELJA

Dokončni odklop z noro norim dnevnim programom in zaklop z nočnim žurom s skupino Kok band in največjimi rock hiti pod glavnim šotorom