Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

11
Dec
Rigmor Gustaffson
19:30
21.90€


V Slovenijo prihaja Rigmor Gustafsson, ena vodilnih skandinavskih jazz vokalistk, ki bo v četrtek, 11. decembra 2014 s svojo virtuoznostjo in glasom pričarala vzdušje čarobnega v CUK Kino Šiška v Ljubljani.

Rigmor Gustafsson prihaja iz glasbene družine. Pri osmih letih se je začela učiti igrati kitaro na lokalni glasbeni šoli, kasneje pa se je podala na študij na akademijo Sundsta v Karlstadu, kjer je najprej študirala klasično kitaro, kasneje pa se odločila za študij petja. Po šolanju na Ingesunds College of Music, se je preselila v New York, kjer je nadaljevala študij. Tam je spoznala glasbenike, s katerimi je osnovala Rigmor Gustafsson kvintet. Diplomirala je leta 1995, že takoj zatem pa se je kvintetom podala na koncertne odre na Švedskem, v Nemčiji in v Švici.

Od leta 1997 je izdala 9 albumov. Kar tri je na Švedskem prodala v zlati nakladi. Od Monice Zetterlund leta 1991 in njene izdaje »Versamt«, je Rigmor prva jazz pevka, ki je to uspelo, in to kar trikrat. Njen album “Alone with You” (2007) je prejela švedsko nagrado grammy in s pesmijo “I Will Wait for You” (2003) je dobila jazz nagrado v Nemčiji. Novembra 2013 pa je bila nagrajena z najprestižnejšo jazz nagrado na Švedskem, “The Royal Musical Academy’s Award”.

Jeseni leta 2004 je izdala album »Close to You«, s katerim je dosegla zlato naklado. Na albumu »On My Way to You« iz leta 2006 je sodeloval tudi francoski skladatelj Michel Legrand, že leto kasneje pa je izdala album »Alone With You«, za katerega je tokrat sama napisala vse skladbe in je tudi je dosegel zlato naklado, leta 2008 pa je zanj prejela tudi švedsko nagrado grammy v kategoriji »najboljši jazz album«. Leta 2010 je objavila album »Calling You«, pri snemanju pa je sodeloval radijski godalni kvartet z Dunaja. Z njim je nastopila na več kot 50 koncertih po celi Evropi, s katerim je predstavljala omenjeni album.  Nastopila pa je tudi na poročnem koncertu princese Viktorije in princa Daniela.  Leta 2011 je izdala kompilacijski album »The Signature Edition 6«, leta 2014 pa še »When You Make Me Smile«. Na koncertu v Ljubljani bo kot njena posebna gostja nastopila priznana slovenska pevka, pianistka in avtorica Neisha.

Cene vstopnic:

21,90 EUR (predprodaja)
24,90 EUR (na dan koncerta)

Predprodajna mesta:

Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija