Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

7
Nov
Riblja Čorba
21:00
15€ prvih sto, 18€ nadaljnja predprodaja, 25€ na dan dogodka


LEGENDARNA RIBLJA ČORBA TUDI LETOS V CVETLIČARNI!

Skupina Riblja čorba je uradno nastala 15. avgusta 1978 v zasedbi: Bora Đorđević (nekdanji član skupine Rani mraz), Miša Aleksić, Rajko Kojić in Miroslav Milatović Vicko. Istega leta so že izdali svoj prvi singel, ki je takoj dosegel veliko popularnost, s tem pa se je začela tudi zgodba, ki traja še danes…

Leta 1979 se je skupini pridružil Momčilo Bajagić – Bajaga, kmalu pa sta sledila tudi albuma »Kost u grlu«, ki je bil prodan v 120.000 izvodih in njihov drugi album »Pokvarena maša i prljave strasti«. Tretji album »Mrtva priroda«, je izšel konec leta 1981 je dosegel rekordnih 500.000 prodanih izvodov in s tem še danes ostal najbolje prodajan rock album na področju nekdanje Jugoslavije.

Nekaj mesecev kasneje so izdali najbolje prodajan koncertni album z naslovom »U ime naroda«, leto 1982 pa je prineslo že njihov peti album »Buvlja pijaca«. Leta 1984 izide album »Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju«, ki ga je republiška komisija razglasila za moralno spornega, plošča je dobila nalepko »šund« in s tem višjo ceno v prodaji. Kljub temu je po mnenju mnogih to eden najboljših albumov Riblje Čorbe, saj je ritem nekoliko drugačen, glasba pa pretežno Bajagina, kar se je izkazalo za zmagovalno kombinacijo.

Uspešnemu albumu je sledila kriza v skupini, saj sta jo zapustila Bajaga in Rajko, prišla pa sta kitarista Vidoja Božinović Džindžer in Nikola Čuturilo. Pozimi so posneli nov album »Istina«, na katerem je bila tudi skladba »Pogledaj dom svoj, anđele«, ki je bila izbrana za pesem leta in kasneje tudi za pesem desetletja.

Skupina je bila tudi v naslednjih letih zelo dejavna, saj so leta 1986 izdali album »Osmi nervni slom« na katerem je bil poleg skladbe »Amsterdam« udarni hit tudi »Nemoj da ideš mojom ulicom«. Februarja 1987 sledi plošča »Ujed za dušu«. Desetletnico delovanja skupine so proslavili s komplacijo »Riblja čorba 10« in albumom »Priča o ljubavi obično ugnjavi«. 1. novembra 1979 je skupino zapustil Nikola Čuturilo in se podal v solo vode. Takrat so mnogi napovedovali razpad skupine, vendar je Riblja Čorba z novim kitaristom Zoranom Ilićem posnela album »Koza nostra« na katerem sta bila gosta Džoni Štulić in skupina Azra. Naslednji album »Labudova pesma« je bil v začetku mišljen kot poslovilni, toda odločili so se, da ustvarjajo naprej. Sledila sta albuma »Zbogom, Srbijo« in »Ostalo je ćutanje«, hkrati pa je Bora snemal album »Njihovi dani«. To je tudi edini album, ki nosi samo njegovo ime, saj je izrazito političen.

Kasneje so izdali album »Nojeva barka« na katerem je zoper sodeloval Bajaga in album »Pišanje uz vetar«. Skupina je tudi v naslednjih letih nadaljevala svoje koncerte in diskorafske aktivnosti. Leta 2002 je Vlada Barjaktarevića zamenjal Nikola Zorić, leta 2003 pa je skupina izdala album »Ovde«. Konec leta 2005 in v začetku leta 2006 je skupina posnela album imenovan »Trilogija«, ki je izšel v treh delih: »Nevinost bez zaštite«, »Devičanska ostrva« in »Ambasadori loše volje«. Za tem je v začetku leta 2009 izšel album »Minut sa njom«, letos pa še zadnji, 19. studijski album ‘Uzbuna!’.

Dolgo in uspešno kariero skupine, polno vzponov in padcev spremlja bogata diskografija:19 studijskih albumov, 5 live albumov, 4 singel plošče, mnogo knjig…Riblja čorba je v vsakem pogledu legendarno ime, ki je pustilo velik pečat na ex-yu sceni s tem ko je bila večkrat proglašena za skupino leta in z vsem kar je ustvarila v preteklih letih. A konca jim še ni videti…Na koncertih nas zabavajo z nepozabnimi uspešnicami kot so: »Lutka sa naslovne strane«, »Na zapadu ništa novo«, »Nemoj da ideš mojom ulicom«, »Amsterdam«, »Nojeva barka«, »Volim, volim žene«, »Ljubav ovde više ne stanuje«, »Prokleto sam«, »Dva dinara druže«,…www.riblja-corba.com

Datum:

Sobota, 7. november 2015 ob 21:00

Cene vstopnic:

Prvih 100: 15,00 EUR
Nadaljna predprodaja: 18,00 EUR
Na dan koncerta: 25,00 EUR

NAKUP VSTOPNIC ONLINE

Predprodajna mesta:

Na vseh mestih Eventim, Petrol, Big Bang, Pošta Slovenije,…

Lokacija:

Cvetličarna, Kranjčeva ulica 20, Ljubljana