Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

15
May
Retro Stefson
21:00
12€, predprodaja 10€


Pisana sedmerica energičnih mladostnikov, ki islandski čut za ambient in melodijo meša z afriško plesno energijo, soulom in rockom!

Ena najbolj svežih in nenavadnih pojav v indie svetu ta hip!

Priznani islandski bend RETRO STEFSON po uspešnem prvencu “Kimbabwe” za 25. marec 2013 napoveduje svoj drugi mednarodni izid.
Retro Stefson se vračajo po albumu “Kimbabwe”, ki je kot prvi izšel tudi zunaj Islandije, tokrat s sicer tretjim albumom, ki so ga poimenovali preprosto ‘Retro Stefson’. Z albumom, ki je na Islandiji izšel ob koncu leta 2012 in že dosegel status zlate plošče, se zasedba podaja v nove glasbene vode. Njihova nova prizadevanja niso ostala neopažena, saj si že polnijo žepe z islandskimi glasbenimi nagradami in nominacijami za nordijske glasbene nagrade.

Člani benda Retro Stefson se z glasbo ukvarjajo od svojega 16. leta, kar pojasnjuje, kako lahko tako mlada zasedba zveni tako zrelo. S sedmerico, ki navdih črpa od Islandije vse do Angole in od soula vse do heavy metala, vsekakor kaže računati. Morda so prav oni tisti most med dance, pop in indie glasbo, ki ga pogrešamo v bliskovitem in vznemirljivem svetu glasbe.Poleg Retro Stefson slovijo kot naravnost izjemna koncertna zasedba, ki je med drugim navdušila tudi publiko lanskoletnega InMusic festivala v Zagrebu.