Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

21
Jun
Res Nullius
21:00
0€


Začetki velenjske rock`n`roll skupine Res Nullius segajo v daljno leto 1991. Takrat odigrajo v domačem mestu svoj prvi koncert.

Naslednje leto že nastopijo na največji rockerski manifestaciji v Sloveniji, na Novem Rocku, kjer je med drugimi gost legendarni Nick Cave & The Bad Seeds.

Leta 1993 izide njihov prvenec z naslovom “No One Can Like The Drummer Man”, ki ga kritiki na področju bivše Jugoslavije ocenijo kot enega boljših rock’n’roll izdelkov zadnjih nekaj let. Sledijo redni koncerti po Sloveniji in Hrvaški, kjer Res Nullius nastopijo z zvenečimi imeni kot so Majke, Nova Mob in Partibrejkers.

Leta 1994 v Zagrebu podpišejo pogodbo z založbo Croatia Records in se odpravijo na snemanje druge plošče z imenom “Dead Town Dogs”. Za pesem “Straight To The Hell” posnamejo tudi svoj prvi videospot. Sledijo koncerti po Sloveniji in tujini, ki se zaključijo s koncertom z Bad Brains v Ljubljani in koncertom na festivalu Novi Rock, kjer so Res Nullius glavni gostje večera. Za nameček jih Ameriška revija Flipside proglasi za enega najboljših punk-rock bendov za bivšo železno zaveso.

Kmalu podpišejo pogodbo z založbo Statera in se odpravijo na snemanje tretje plošče “Zdravo je biti divji”. Tokrat so Res Nullius zadeli v polno. Po petih letih ustvarjanja so dojeli, da so lahko prepričljivo izpovedni, vokalno ekspresivni in zvočno pristni tudi v slovenskem jeziku.

Končno se leta 2002 skupini pridružita basist Boštjan Časl in bobnar Janez Marin in Res Nullius ponovno zaživijo kot še nikoli prej. Kmalu se odpravijo v studio, kjer posnamejo deset novih avtorskih pesmi za album “Revolver ljubezni”.

Njihov peti studijski izdelek “Prekletih bazar” je nastal v sodelovanju z Žaretom Pakom in je bil v celoti posnet v Glasbenem centru Pavarotti v Mostarju v jeseni 2010.