Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

17
May
Repetitor + Escape-ism, Lime Crush
21:00
13€ predprodaja, 15€ na dan dogodka


REPETITOR + ESCAPE-ISM (US), LIME CRUSH (AT)

Vremenska napoved za Ljubljano: sredi maja bo po prestolnici tri dni pustošil beograjski gromoglasni tornado!

Spomladi 2009 je na oder Menze pri koritu stopil beograjski trojec Repetitor in ‘iz prve’ navdušil poln klub. Ob desetletnici prvega nastopa pri nas se garažna post-punk atrakcija Repetitor vrača v ljubljansko klubovje s kar tremi zaporednimi koncerti – po vzorcu nepozabnih in razprodanih 3-dnevnih turnej v Beogradu in Zagrebu!

Z bržkone najintimnejšim ljubljanskim koncertom doslej bodo 16. maja podkurili v Klubu Gromka, z neizprosno razpaljotko 17. maja pretresli nedrja Gala Hale in tridnevno etapo 18. maja zaključili z eksplozivnim nastopom v Orto Baru – vsak večer samostojno poglavje s premešanimi setlistami in različnimi predskupinami!

Moto »sweat, baby, sweat« že več desetletje predstavlja filozofijo benda Repetitor. S prepletom umazanega seksapila, nebrzdane odrske prezence in neizprosnih zvočnih zidov, ki poslušalcem nabijajo kri po žilah, so si Repetitor priigrali status najbolj glasne rock’n’roll grupacije Balkana, za katero glave obrača staro in mlado. Dober glas pa pregovorno seže vzdolž in počez po evropski celini, v Rusijo, na Kitajsko in celo do ušes kanadskih Arcade Fire. Njihova nagonska prvinskost, pankerska surovost, no wave kaotičnost, nastopaška neposrednost in izrazna avtentičnost so za vse ljubitelje distorziranega zvoka garant za brezčasen zvočni krst!

Kljub obsežni festivalski kilometrini se Repetitor najbolj domače še naprej počutijo ravno v intimnejši atmosferi klubskih prostorov, iz oči v oči s svojo publiko. Prav njihov ‘klubski pristop’ k grajenju razpoloženja je ključni faktor, ki njihove koncerte naredi unikatne, naj si bo pred več tisoč ljudmi v praški 02 Areni ali stotnijo preznojenih mladcev v beograjski Kvaki 22.

Postanite torej lovilci beograjskega tornada za en, dva ali tri dni!

Na koncertu v Gali Hali bodo ozračje ogrevali Escape-ism – projekt vsestranskega ameriškega posebneža Iana Svenoniusa, pevca in frontmana zasedb The Make-Up, Chain and the Gang, Nation Of Ulysses, pisatelja, režiserja, talkshow voditelja in nasploh vsestranskega in lucidno-kontroverznega avtorja; ter avstrijski Lime Crush – prikupen mutant Teen Beat, X-Ray Spex, Shonen Knife in Die Tödliche Doris s pridihom zelene, rumene in sveže.

Koncert v Gala Hali je del serije koncertnih dogodkov Scena podpiše in je poklon glasbenih zasedb in producentov Radiu Študent, ki že 50 let goji in podpira domačo neodvisno in alternativno glasbeno sceno. Nazdravite z vašim najljubšim breznagobčnim radiem na koncertih po Sloveniji ter 9. maja na Velikem koncertu v Križankah.

After: Andrej Pervanje (Radio Študent 89,3)

Vstopnice:
13 eur (v predprodaji preko sistema MojeKarte.si)
15 eur (na dan koncerta)
30 eur za vse tri koncerte (samo v predprodaji in v omejenem številu; vstopnica ni prenosljiva)
3 € po koncertu

Biovremenska prognoza: Pričakujemo, da bodo vsi trije koncerti razprodani, zato si pravočasno zagotovite ogled koncerta na željenem prizorišču!

FB dogodek >>