Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

8
Jun
Reks & Edo G
23:00
10€, predprodaja 8€


Čeprav se bliža konec enkratne sezone, Rapetek tudi slučajno še ni na koncu svojih moči. V goste prihajata dva bostonska rimoklepača, ki sta vsak po svoje zaznamovala bostonski rap.

RAPETEK EXTRA: REKS & EDO G

Live:
REKS (Boston, ZDA)
EDO G (Boston, ZDA)

DJ’s: SUPASTAR (SI) & CHILL (Hrvaška)

Gospodič EDO G, nekoč znan pod imenom ED O.G. je tisti raper, ki je bostonsko sceno prvi pripeljal na Yo! MTV Raps. Najprej je leta 1989 s svojimi Da Bulldogs izdal album „Life of a Kid in the Ghetto“, na katerem najdemo tudi za tiste čase precej drugačen raperski komad „Be a Father To Your Child“ ter hit „I Got To Have It“. Dve leti kasneje je izdal še album „Roxburry 02119“, nato pa se razšel z Da Bulldogsi in nadaljeval svojo pot. Leta 2000 se je tako vrnil z albumom „The Truth Hurts“, na katerem sta podlage prispevala tudi njegova dolgoletna prijatelja Dj Premier in Pete Rock, poleg njiju pa še Dj Spinna, Notty in drugi, jezike pa so z njim na albumu opletali tudi Guru, Black Thought iz The Roots, Casual in mnogi drugi. Nekaj let kasneje je s Petom Rockom posnel tudi kompletni album „My Own Worst Enemy“, z obema producentoma pa sodeluje še danes.

Njegov sopotnik na tokratnem koncertu je eden najbolj prezentnih podtalnih stihoklepačev zadnjih let in predstavlja sodobno podstat bostonskega hiphopa, dodobra spajdašeno z „golden era“ estetiko – REKS. Reks je ustvaril kar nekaj underground klasik (25th Hour in Say Goodnight) in praktično v nezaustavljivem tempu izdaja albume, kjer sodeluje z velikani raperske produkcije, kot so Large Professor, Alchemist, Dj Premier, Pete Rock, Hi-Tek, Statik Selektah, Fizzy Womack, Sean C & LV in drugi. Je predstavnik šole klasičnega zavednega/hardcore hiphopa z ulice, mikrofone pa je vihtel skupaj s Freewayom, Styles P-jem, Actionom Bronsonom, J-Livom, Talibom Kwelijem, Outsidazi, Lil Famom, Skyzoojem, Slainom in mnogimi drugimi.

Bostonska old school/golden era/new school naveza bo predstavila porcijo resničnega uličnega hiphopa in predstavila svoje zadnje plate (Edo G: “Intelligence & Ignorance“, Reks: “Revolution Cocktail” ). Za pravi bostonski večer pričakujemo obiskovalce v dresih in oblačilih Celticsov, Bruinsov, Red Soxov in Patriotsov.

Vstopnina: 8 € v predprodaji (Gala hala na prireditvah, One Way, Lepa Žoga), 10 € na dan koncerta

FB EVENT