Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

23
Nov
Rapetek extra: Pete Rock
21:00
12€ prvih 50, 15€ redna predprodaja, 17€ na dan dogodka


Rapetek extra: PETE ROCK (ZDA)

Intro & Outro: DJ JOPA (KopajOvo, Rab/Cro)

Če bi morali izbrati sveto trojico producentov hip hopa zlatih 90-ih, bi bili člani elitne zasedbe najverjetneje DJ Premier, Dr. Dre in naš tokratni eminentni gost Pete Rock.

Rezident velikojabolčnega becirka Mount Vernon je pri rosnih 17-ih že DJ-al v kultnem radijskem showu Marleya Marla in z velikimi koraki stopal na takrat hitro rastočo sceno vzhodnoobalnega hip hopa. V naslednjih letih si je Pete Rock s svojim značilnim zvokom, ki sloni na vzorčenju čvrstih bobenskih udarcev in sijajnih pihalno-trobilnih sekcij zgradil imidž velikana hip hop produkcije, ki je navdihoval in vplival na kasnejše zvezdnike, kot so pokojni J. Dilla, Kanye West in 9th Wonder. Lista njegovih referenčnih del je zares impresivna – od klasičnih albumov s CL Smooth-om, produciranja in petja na Nasovem “Illmaticu”, do remixanja komadov zasedbe Public Enemy, Biggieja Smallsa, dvojca EPMD in ostalih velikih živin rapperske godbe.

 

 

Po skoraj 30ih letih impresivne kariere torej v Ljubljano prihaja živa legenda, človek, ki je ustvaril “T.R.O.Y.”, eden najpomembnejših kreatorjev zvočne podobe newyorškega hip hopa, DJ in producent Soul Brother #1 Pete Rock!

Vstopnina: Prvih 50 kart po 12 €, ekskluzivno na oktobrskem Rapetku (30.10.2015); 15 € v predprodaji (One WayLepa ŽogaGala hala na dogodkih), 17 € na dan dogodka

FB event