Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

30
Jan
Rapetek 107: Croatian Double Bill
22:30
8€, 10€ na dan dogodka


RAPETEK 107: CROATIAN DOUBLE BILL

KIŠA METAKA (Split, HR)
KRANKŠVESTER (Osijek, HR)
+ DJ Broke (Datura)

V novo koledarsko leto Rapetkov vstopamo z dvema protagonistoma aktualne hrvaške raperske scene, in sicer s splitskimi junaki Kišo metaka ter osiješkim seksualno orientiranim dvojcem Krankšvester, ki se bosta na slovenskem odru kot dvojec predstavila prvič.

Obe zasedbi sta konec leta 2014 predstavili svoja nova albuma. Najvulgarnejši raperski dvojec Balkana, Krankšvester, ki ga sestavljata veterana hrvaške scene Sett (ki je v Gala hali kot solo izvajalec in producent N’tokovega prvenca gostoval že dvakrat) in 3ki Stil, je letos izdal svoj tretji, zastonjski album, preprosto naslovljen III. Nase je opozoril z dvema hitoma „Liz Taylor“ in „Za Benbare i Saundsisteme“, ki temeljita malce bolj na elektronskih podlagah, kot smo vajeni.

Splitski Kiša metaka izvirajo iz kampa Dječakov, od koder seveda prihaja Vojko Vrućina, producent in MC Kiše, nase so močno opozorili z istoimenskim prvencem, ki je letos dobil še enega istoimenskega naslednika, ki se ponuja kot brezplačni dolpoteg. Kot svoja entiteta so se pojavili na idejo Papija, okrog katerega se je zbrala ekipa enakomislečih gangsta raperjev iz ožjega jedra Dječakov. Zasedbo poleg Vojka in Papija sestavljajo še Krešo, Oreb, Batman 3000, v sicer malce oslabljeni živi zasedbi pa se jim pridruži še DJ Vrh.