Infoscena priporoča

Vstanite, v suženjstvo zakleti! / Gala hala

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

15
Feb
Qui, Werefox
21:00
7€


Qui, eksperimentalna noise rock formacija iz Los Angelesa je že navduševala v Ljubljani, med drugim v aranžmaju z Davidom Yowo, s poznanim frontmanom Scratch Acid in Jesus Lizard, h katerim se je po uspešnem dolgoletnem sodelovanju z duom ponovno vrnil. Sicer pa Qui kot dvojec z vmesnimi pavzami obstaja in ustvarja nadvse zanimiv zvok že več kot 15 let.

Recimo, da se v njem eklektično spajajo kabaret in punk, broadway in noise-rock, jazz in humor, rock in dramo. V njunem ekscentričnem glasbenem svetu si med seboj dinamično kontradiktirajo kitare, bobni in dvoglasni vokali, kar ustvarja grenko-sladki shizofrenične napade na mnoga čutila. Že sam karakter njune glasbe se naslanja na neusahljiv katalog založbe Ipecac rec in Three one G, zaščitnice L.A. noise zvoka, pri katerih so izšli trije studijski albumi in bogata EP in split diskografija. Upali bi si trditi, da k originalnosti zvoka dueta pripomoreta tudi vokala, ki sta močan instrument v dinamiki brezkompromisne in energične live izvedbe, po kateri slovita in ki jo pričakujemo tudi na bližnjem koncertu.

Postava:
Paul Christensen – bobni/glas
Matt Cronk – kitara/glas

Albumi:
Baby Kisses (Heart of a Champion, 2003)
Love’s Miracle (Ipecac, 2007)
Life, Water, Living… (Cobraside, 2014)

www.facebook.com/quiband

www.threeoneg.com
www.ipecac.com
www.cobraside.com

——

Eklektičen combo umazanih zvočnih kitarskih rifov, prefinjen pristop k pop melodijam ter bogati in raznoliki aranžmaji, vse to krasi Werefox, štiričlanski prekmurski alter rock kolektiv izkušenih glasbenikov z bogato glasbeno podlago in zgodovino. Skupaj ustvarjajo od leta 2012 in imajo za seboj dva studijska albuma; trenutno aktualni je še vedno lanski drugi album »Das Lied Der Maschinen«, ki je izšel pri domači založbi Monlee Records.

Postava:
Melée – vokali,
Sašo Benko – kitara, vokali,
Manuel Hahn – bas, vokali,
David Halb – bobni, vokali.

www.werefoxband.com
www.facebook.com/werefoxmusic

Vstopnina: 7 eur