Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

14
Feb
Pustna popevka
22:00
10€ za vse klube na Metelkovi


MAŠKARADA METELKOVA
PUSTNA POPEVKA

Glasbena skrbnika:
UDO BRENNER
FUNKENSTEIN

Tradicionalna sobotna pustna popevka nadaljuje svoje maskirano potikanje po Gali hali. Za rajajoče maske tudi tokrat pripravljamo miks veleznanih zimzelenčkov slovenske glasbene zgodovine, s poudarkom na 60. in 70. letih prejšnjega stoletja, kot tudi nekaj manj znanih, a zato nič manj zanimivih kompozicij, ki izvirajo izpod notnega črtovanja in peres takih mojstrov kot so Jože Privšek, Elza Budau, Mojmir Sepe, Bojan Adamič, Jure Robežnik, Ati Soss, Dušan Velkavrh in drugi pisci, ki so označili zlato obdobje slovenske popevke. Poleg njih se bomo seveda potikali še malce širše od klasične popevkarske note in zasukali še kakšno novejšo popevko. Pripravite glasilke in plesne uniforme.

Vrteli se bodo: Neca Falk, Oto Pestner, Bele vrane, Majda Sepe, Ježek, Hazard, Marjana Deržaj, Rafko Irgolič, Deliali, Berta Ambrož, Stane Mancini, Pepel in kri, Elda Viler, Janko Ropret, Bazar, Moni Kovačič, Tomaž Domicelj, Mladi levi, Ivo Mojzer, Lidija Kodrič, Irena Kohont, Sonja Gabršček in drugi…

Metelkova pa se bo tokrat združila tudi v duhu samoorganiziranja in avtonomnosti. Čaka nas namreč ogromno večjih investicij v infrastrukturo, ki jih bomo financirali sami. “Maškarada Metelkova” je tako eden izmed prvih benefitov v nizu več načrtovanih, kjer bo šel celoten izkupiček od vstopnic za tekoča vzdrževanja in investicije na območju AKC Metelkova mesto. Podpri!