Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

15
Feb
Punčke
21:00
5€ z rezervacijo, 7€ na dan dogodka


PUNČKE (Hrvaška)

Punčke imajo v svojih desetih letih delovanja za sabo dolgo pot. Od intimnih špilov po kleteh do prostranih koncertnih in festivalskih odrov doma in po Evropi. Od šest do tričlanske zasedbe. Od preigravanja Ramonesov do drugega studijskega albuma. Od nabritih dijakinj iz Slavonske nižine do zrelih žensk, ki se znajo soočiti z realnostjo in jo obvladati. 10 let trdega dela, švica, prelitega v dobro glasbo in zabavo. Od selitve Ruby konec 2017 v San Francisco do njene menjave, dolgoletnega prijatelja Punčk, Gorana.

Punčke so pravi odrski bend, v vseh letih delovanja so njihovi nastopi vedno sveži, nabiti z energijo, eksplozivni, a hkrati čutni. Kljub svoji kilometrini Punčke konstantno delajo na izpopolnjevanju, saj studijski čas vedno izkoristijo za piljenje tehničnega pristopa h glasbi in zvoka, ki se sprehaja med različnimi odtenki indie popa, s prizvokom punk rocka, post punka, pa tudi grunga. Prvenec Robot koji hekla (2010), posnet v garaži, je nadgradil EP Mehanizmi obrane (2012), s katerim so Punčke ustoličile navezo kitara-bas-boben z novo basistko Anjo, ki se je pridružila Luciji ter Ruby. Sledil je album Sunčano s povremenom naoblakom (2013), s katerim so utrdile iskrenost v tekstih, ki pa jo vedno pospremijo z dobro mero energičnosti in distorzije. Sunčano s povremenom naoblakom je vsekakor odraz najplodnejšega mladostniškega drajva, 2016 izdan Ništa nije kako se čini pa je njegovo logično nadaljevanje, saj odseva čas odraščanja, introspekcije in spoznanj, ko se srečata udarnost in zrelost, s katerima pa Punčkam uspelo doseči tudi svojo največjo tehnično koherentnost in uigranost do sedaj. V letu 2018 jih čaka velika turneja in izdaja novega EP-ja.

 

 

In kaj lahko po desetih letih od Punčk pričakujemo danes? Vsekakor še naprej ostajajo brezkompromisni in našpičeni, zvesti lastni špuri, ki še vedno ne dopušča žanrskega predalčkanja. Kljub neumornem koncertiranju ostajajo živi nastopi njihova najmočnejša plat, o kateri se ponovno lahko prepričate 15. februarja. Neustavljivi in glasni. Hrupni, a melodični. Enostavno Punčke.

Glasbena oprema: Jernej Trebežnik (Radio Študent)

Vstopnina: 5 € z rezervacijo na www.galahala.com, 7 € na dan koncerta

FB dogodek