Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

9
Apr
Psihomodo Pop
21:00
15€ predprodaja


Best Of PSIHOMODO POP / Sobota, 9.april 2016

Že 9. aprila jih bomo lahko slišali na koncertu v Cvetličarni z uspešnicami kot so »Kad sam imao 16«, «Osjećam se haj, mozak baj, baj«, »Frida«, »Natrag u garažu«, »Telegram Sam«, »Ramona« in »Ja volim samo sebe«.

Hrvaška rockovska skupina Psihomodo Pop, na čelu s karizmatičnim pevcem Davorjem Gobcem, nas bo tudi tokrat dodobra prevetrila z močno nabitim rockom v skladbah kot so »Kad sam imao 16«, «Osjećam se haj, mozak baj, baj«, »Frida«, »Natrag u garažu«, »Telegram Sam«, »Ramona« in »Ja volim samo sebe«. Skupino poznamo po njenem načinu igranja, ki je pustil močan pečat na rock sceni nekdanje skupne države. Že 31 let, od nastanka skupine, se naslanjajo na primarni rock zvok skupin kot so Rolling Stones, Iggy & The Stooges, Lou Reed, Velvet Underground, T-Rex, The Vibrators in Ramones, s čimer so postali nepogrešljivi predstavniki te glasbe v tem prostoru. Povsod jih radi vidijo, radi slišijo, in s svojo pojavnostjo ter scenskim nastopom nikogar ne pustijo ravnodušnega.

Hrvaška petčlanska glasbena skupina Psihomodo Pop je bila ustanovljena leta 1983, na temeljih skupine Neron, v kateri sta takrat igrala Tigran Kalebota-Tigi in Smiljan Paradiš-Šparka. Ko se jim je pridružil karizmatičen frontman Davor Gobac, ki je že pri trinajstih igral v punk skupini Klinska pomora, so se preimenovali v Psihomodo Pop. Skupina, ki zna vedno ustvariti posebno atmosfero, si je zelo hitro našla publiko, ki je naklonjena rock`n`rollu, začinjenim z nepozabno scenografijo zabavnega in vedno nasmejanega Davorja Gobca.

Njihov prvi album “Godina zmaja”, izdan leta 1988, je zasedbo nemudoma povzdignil v status vodilne skupine takratne rock scene. Skladbo »Ja volim samo sebe« (v angleščini z naslovom ‘I’m in love with Gobac’) so v številnih časopisnih anketah razglasili za skladbo leta. Istega leta so se podali na odre na Nizozemskem, kjer so se potegovali za Grote prijs of Netherland (Velika nagrada Nizozemske) in bili izmed 600 rock skupin izbrani med 6 najboljših. Ta uspeh je opazila tudi legendarna glasbena televizija MTV, kjer so se še dolgo potem vrteli Psihomodo pop videospoti. Po številnih uspešnih nastopih na Nizozemskem, je leta 1989 skupina izdala album »Live in Amsterdam«.

Naslednje leto so se odpravili na trimesečno turnejo po takratni Sovjetski zvezi in tam igrali na 60 razprodanih koncertih. Ko se se vrnili, so izdali video kaseto «Briliant Video Psihomodo Pop» in sodelovali na kompilaciji «ZG rock forces live». Vrhunec leta 1990 pa sta bila nastopa s svetovno znano punk rock zasedbo Ramones na koncertih v Ljubljani in Zagrebu. Istega leta so izdali tudi tretji album «Sexy magazine«, ki ga je občinstvo dobesedno razgrabilo, a zaradi začetka vojne ni doživel promocijske turneje.

Na albumu »Tko je ubio Mickey Mousea« iz leta 1992 se med drugimi nahajajo tudi skladbe, ki jih je skupina izvajala v številnih otroških oddajah. Njihov album »Srebrne svinje« iz konca leta 1993 pa je po mnenju številnih kritikov najboljša in najzrelejša stvaritev te skupine. Na njej sta tudi hita »Osječam se haj« in »Starfucker«. Za slednjega so posneli videospot v sodelovanju z – do takrat še neznanim – Radislavom Jovanovim – Gonzom, ki je s svojo kvaliteto postavil nove standarde v video produkciji. Spot je leta 1994 na Filmskem festivalu v Zagrebu osvojil prestižno nagrado Oktavijan, leto kasneje pa še nagrado Porin, za najboljši spot leta.

Videospot za skladbo »Natrag u garažu« z »The best of« albuma »Unpljugd«, je bil leta 1996 največkrat predvajani spot na številnih hrvaških televizijah. Ta album so Psihomodo pop posneli z akustičnimi glasbili, kar je bil takrat velik svetovni trend. Iz skupine je v tem obdobju odšel Saša Radulović, na njegovo mesto pa je prišel Jurij Novoselić-Kuzma (Film, Disciplina kitschme, Haustor).

Leta 1997 je izšel CD «Sextasy», ki ni bil le tonski zapis, temveč interaktiven CD, ki je vseboval tudi podatke o članih skupine in druge zanimivosti. Ovitek tega CD-ja je bil nagrajen z nagrado Porin, hit «Bože čuvaj Psihomodo Pop» pa je pristal na prvem mestu številnih glasbenih lestvic.

Leta 1999 je skupina izdala koncertni album, posnet v Mariboru. Leto kasneje je izšel album »Debakl«, ki jim je leta 2001 prislužil še eno nagrado Porin, tokrat za najboljši rock album. Za skladbe s tega albuma »Baby», «Duga devetka» in «Cijeli sam od stakla» so fantje pripravili tudi videospote.

Leta 2004 so izdali ploščo album »Plastic fantastic», na kateri se nahajajo uspešnice ‘Linoleum Boy’, ‘Daj Mi Pusu’, ‘Lagano Padam’ in ‘Baš Kao’, za katero pa so posneli spot na koncertu ob 20. obletnici skupine v prepolnem zagrebškem Domu Sportova. Dve leti kasneje so izdali DVD kompilacijo „Tekučih 20“ z vsemi videospoti in avtorskimi deli članov skupine.

Njihova kariera se je nadaljevala leta 2007 z dvojno ‘best of’ kompilacijo ‘Ultimate Collection’, leto kasneje pa so posneli 12 novih skladb za novo ploščo ‘Jeee! Jeee! Jeee!’, ki je izšla leta 2009. S to ploščo so se Psihomodo Pop definitvno vrmili k svojim glasbenim koreninam, z njo pa proslavlili 26. obletnico delovanja. Za pesem »Domovine sin« so posneli tudi videospot, ki ga je režiral sloviti Radislav Jovanov – Gonzo.

Člani skupine:
Davor Gobac, glavni vokal, kitara (od 1983)
Saša Novak Radulović – Sale, kitara, spremljevalni vokal, (1985- 1995)
Tigran Kalebota – Tigi, bobni (od 1983)
Smiljan Paradiš – Šparka, bas kitara, spremljevalni vokal (od 1983)
Vlatko Čavar – Brada, kitara, spremljevalni vokal, orglice (od 1987)
Jurij Novoselič – Kuzma, saksafon, klaviature (od 1995)

Diskografija:
Godina zmaja (1988)
Live in Amsterdam (1989, live)
Sexy Magazin (1990)
Tko je ubio Mickey Mousea (1992)
Srebrne Svinje (1993)
Unpljugd (1996)
Sextasy (1997)
Das Beste aus der grosse Hit Parade (1999, live)
Debakl (2000)
Tekućih 20 (2003, 2CD kompilacija)
Tekućih 20 (2004, DVD kompilacija video spotova)
Plastic Fantastic (2004)
The Ultimate Collection (2007, 2CD kompilacija)
Jeee! Jeee! Jeee! (2009)
Čiribu Čiriba (2014)

Povezava do Facebook dogodka

Datum:
Sobota, 9. april 2016 ob 21:00

Cene vstopnic:
Predprodajna cena: 15,00 € (do 9.3.2016)

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

Predprodajna mesta:
Vsa prodajna mesta Eventim, Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang,..

Lokacija:
Cvetličarna, Kranjčeva ulica 20, Ljubljana