Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

16
Mar
Prismojeni profesorji bluesa
21:00
8€ predprodaja, 10€ na dan dogodka


Ja, prav vidite in slišite, utrgani rokenrol profesorji so si med nenehnim koncertiranjem uspeli utrgati čas, da so posneli svoj prvi album! Album »Family« je nastajal med divjim tempom koncertov, na katerih se je strastno kalil njegov material, preživel je potop studia in končno priplaval na površje!

Prismojeni profesorji gotovo niso nikomur več neznanka, saj je njihov dobri stari rokenrol z mlado krvjo in dušo v zadnjih dveh letih šprical iz vseh možnih in nemožnih klubov, barov, placev in vogalov – od domačih rojstnodnevnih zabav do nedavnega nastopa na mednarodnem festivalu MENT. Tokratni nastop pa bo vendarle nekaj posebnega, saj se bodo na velikem šišenskem odru predstavili z razširjenim repertoarjem, posebnimi gosti ter seveda – z lastno ploščo pod pazduho!

Prismojena odisejada o nastanku plate oziroma zgoščenke ni trajala deset let, tako, kot pot Odiseja domov na Itako, kaj dosti manj pa spet ne. Vendar ta zgodba epskih razsežnosti, polna pošasti, bogov, trolov, kiklopov in predvsem nimf se počasi bliža koncu, no pravzaprav začetku. Poslušalci bodo šele sedaj dobili prvo uradno avdio izdajo Prismojenih profesorjev bluesa. Med potjo so bili vsi posnetki na robu uničenja, saj je studio poplavilo, zato so morali na reševanje v Švico, a Fortuna je bila na njihovi strani. »Prismojenci«, kakršen vzdevek se jih je prijel tokom let, so se za izid plate prav posebej potrudili. Sodelovali so s številnimi ustvarjalci, zato bo slišati v pesmih tudi trobento, saksofon, tolkala ter neizmeren pečat Boruta Činča, velikana, ki ga ni treba posebej predstavljati. Njegove nepogrešljive Hammond orgle ter honky tonk zvok klavirja sta glasbo Prismojenih profesorjev ponesla še višje v orbito. Po dveh letih neljubih naključij in sedmih letih igranja je tu končno prva plata Prismojenih profesorjev bluesa. Kaj lahko pričakujemo? Enolončnico v kateri se je pacal, kuhal in cmaril blues, funk, soul, punk, rock, country, začinjeno z veliko žlico eksperimentiranja, improviziranja predvsem pa razigrane energije, kar je pa v bistvu tudi najpomembneje.

FB dogodek>