Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

26
Aug
Prismojeni profesorji bluesa (+ Bad Notion)
20:00
7€, 3€ po koncertu


ZAKLJUČEK PODALJŠANEGA BIVANJA:

PRISMOJENI PROFESORJI BLUEZA
Predskupina: BAD NOTION

Poletna sezona letnega vrta Gala hale se letos zaključuje z domačo koncertno atrakcijo. Na oder se po dobrem letu dni zopet vračajo domači prvaki blues rocka, countrya, funka in vsemogočne ferštekarije – Prismojenimi Profesorji Bluesa!

Po uspešni izdaji svojega drugega albuma ter vrsti koncertov na velikih prizoriščih doma in v tujini, so se štirje mladi virtuozni rockerji dokazali kot ena izmed najbolj perspektivnih domačih zasedb, o katerih se bo zagotovo še dolgo govorilo.

Prismojeni profesorji bluesa v zadnjih mesecih redko počivajo. Zgolj lani so nanizali kar 167 koncertov, letos pa obljubljajo še višjo številko. In kar je še pomembnejše – z vsakim koncertom še vedno navdušujejo – tako v Križankah kot tudi na parniku reke Misisipi! Njihova žanrska zmes, ki izvira iz glasbenih korenin vsakega člana posebej, se skupaj spaja v plejado kitarskih viž, ki sliši od inspiracij rokenrol legende Chucka Berrya do razuzdanega in poskočnega countrya, ki nobenih nog ne pušča nepremičnih.

Tudi v prihodnje ne pričakujejo pravega odmora. Po lanskoletni izdaji prvenca z naslovom Family, ki so ga posneli skupaj v sodelovanju z Borutom Činčom iz legendarnih Buldožerjev, ter nedavno izdanim dvojnim albumom živega koncerta iz Križank si skuštrani profesorji prihodnje leto obetajo snemanje svojega drugega studijskega albuma. Njihovega koncerta v času predpriprav zato zagotovo ne gre zamuditi!

Za ogrevanje Letnega vrta bo poskrbel mladi ljubljanski trio Bad Notion, ki izhajajo iz sorodnih blues rock in funk korenin in ki se po treh letih skupnega igranja nadejajo podobne glasbene poti kot glavne zvezde večera.
Vstopnina: 8 €

After: CEKI s poletno plesno selekcijo najboljše muzike 70′, 80′ in 90′

Vstopnina:
7 €
3 € po koncertu

*v primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani s pričetkom ob 21h!

FB event