Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

6
Sep
Princess Nokia (+ KУKЛA)
20:00
10€ early bird, 12€ redna predprodaja, 14€ na dan dogodka


Edini regijski klubski špil aktualne princese newyorške urbane kontrakulture! Po hedonistih Le1fu in Mykki Blanco ter tesno za petami Cakes Da Killaju v Šiško prihaja še njihova precej bolj uporniško nastrojena kolegica Princess Nokia. Spremljala jo bo slovanska gengsta gejša pop band transformerka KУKЛA.

Trap? Hip hop? Bass music? Princess Nokia ima pripravljen jasen odgovor: “Ustvarjam svetovno glasbo – glasbo, ki bo nagovarjala vse vrste ljudi. Banjee dekleta v Harlemu, najstniške žene na Bližnjem vzhodu, gej fante v Vzhodni Aziji. Oznake niso več pomembne. Moja nova glasba je kozmična in tridimenzionalna in res predstavi, kdo je Princess Nokia. Princess Nokia je zvok. Je napredovanje. Je vse, kar sem.”

Nekajletni premor po prvencu Metallic Butterfly je prekinil zvočni zapis devetih komadov v obliki albuma 1992, izdanega lani. Prvo povsem rapersko ploščo Princess Nokie s pulzirajočimi beati in tekstovnim manifestom newyorške mladeži, rojene na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja, sta kot “ne smete preslišati” in enega od “15 najboljših albumov, ki jih niste slišali v 2016” izpostavila Billboard in Rolling Stone.

Prvenec te samosvoje DIY glasbene umetnice Metallic Butterfly, manifest mešanice tribal trip hop ritmov in post-internetnega kiber-feminizma, je sicer že Vice Magazine nemudoma razglasil za “po dolgem času eden najbolj vznemirljivih in ambicioznih albumov, ki so vznikli iz newyorškega podzemlja”. Pred kratkim pa je The Guardian Princess Nokio izpostavil kot enega izmed fenomenov podtalnega hip hopa in R&B-ja. Tudi zato je treba čim prej prilagoditi načrte septembrskega izpitnega obdobja!

КУКЛА je samooklicana slovanska gengsta gejša pop band transformerka, glasbeni projekt Kukle Kesherović. Medtem ko večino časa poje o orožju in ljubezni, se КУКЛА stalno bojuje s samo sabo in zunanjim svetom. Na odru, podprta s spremljevalnima pevkama in VJ-ko, pozabi na opreznost, svoj značilen zvok obogati z bujnimi vizualijami in na pladnju postreže svoje srce.

Za afterparty bo poskrbel Bojler, avdio-vizualni kolektiv, ki združuje DJ-e, scenografe, dizajnerje in fotografe ter promovira sodobne urbane kulture. Na glasbenem področju Bojler predstavlja predvsem sodobne klubske trende v bass elektroniki, Futon in TMA pa bosta, kot vedno, poskrbela za nahajpano in žanrsko raznoliko selekcijo.
POSEBNA PONUDBA (do 2. 6.)

Skupna vstopnica za koncerta Princess Nokia in Cakes Da Killa samo 15 €! Na voljo je na tej povezavi.