Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

13
May
Polkafest
10:00
11,90€


POLKAFEST – 13. maj, staro jedro mesta Celje od 10ih dalje

Prihaja celodnevno dogajanje za vse generacije – POLKAFEST. V starem jedru mesta Celje, bomo v nedeljo 13. maja 2018 podirali svetovni rekord v plesanju polke s številnimi priznanimi glasbenimi gosti, pestro animacijsko ponudbo in degustacijami dobrot s slovenskega podeželja.

Poskrbeli smo za celodnevno dogajanje za vse generacije!

Za najmlajše bo poskrbljeno v PolkaLand deželi, kjer bodo animacijske skupine pripravile najrazličnejše tematske delavnice. V pestri ponudbi slovenskih domačih obrtnikov bo možno pokušati in preizkušati domače proizvode na najrazličnejših stojnicah po prizorišču Polkafesta.

Največjo veselico v Sloveniji bodo na kar dveh odrih okronala zveneča imena slovenske glasbe - MODRIJANI, ANSAMBEL STIL, ANSAMBEL SPEV, VESELI SVATJE, ANSAMBEL ROKA ŽLINDRE, ČUKI, MALIBU IN ŠTEVILNI DRUGI.

 


Poleg glavnih nastopajočih, bo na odru nastopilo še 5 prav tako priznanih narodnozabavnih ansamblov, ki se še potegujejo za mesto na prizorišču. Zastavili so svojo polko, le ena pa bo tista, ki bo narekovala tempo največjemu številu plesalcev polke na svetu. Med tekmovalci so prav tako priznani glasbeniki: Ansambel Nemir, Vikend, Spev, Vihar, Smeh, Štrk, Šepet, Trio Šubic, Pajdaši in Ansambel Blaža Hutevca.

Svetovni rekord v plesanju polke bo začinjen s predhodnim sprevodom slovenskih narodnih noš in slovenskih ljudskih oblačil, na dogodku pa bodo izbrane folklorne skupine nastopile tudi s svojimi postavitvami ljudskih plesov.

Ugodna cena vstopnic!

V cene vstopnic je vključena:
• brezplačna malica na prizorišču Polkafesta,
• celodnevno glasbeno in animacijsko dogajanje,
• obisk dežele stojnic domačih dobrot,
• sodelovanje v nagradnih igrah in še mnogo več.

Za otroke do 15. leta in plesalce v narodni noši je vstop brezplačen!

Spletna stran: https://novice.svet24.si/polkafest
FB dogodek: https://www.facebook.com/events/153264518702908/
EVENTIM: http://www.eventim.si/si/vstopnice/polkafest-2018-celje-staro-mestno-jedro-491204/event.html