Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

26
Apr
PNBNV: Jenny Elisabeth, Sama Dams
22:00
vstop prost


POZOR! NOV BEND NA VIDIKU!
JENNY ELISABETH AND THE GUNNED DOWN HORSES (indie pop; Danska)
SAMA DAMS (experimental / avant pop /post-rock; ZDA)

Pozor, še ena DVOJNA doza novih bendov na vidiku! Najprej vas bodo ogrevaliJenny Elisabeth and The Gunned Down Horses, danska zasedba s finsko pevko s švedskimi pesmimi, ki bodo Gala Halo odeli v skandinavsko estetiko, jo napolnili z nostalgičnimi, introvertiranimi, predvsem pa spevnimi glasovi ter vse skupaj začinili z multikulturnim prizvokom izraelske fuzije. Pod popreproščeno oznako poprocka boste lahko spoznavali in prepoznavali vplive starih klasik, gypsy jazza, vesternovske glasbe in zborovskih afinitet, ki bodo to avtorsko nostalgijo stopnjevali vse do prihoda druge skupine večera – Portlandčanev Sama Dams.

Za njimi bo atmosfera nostalgije, melanholije in spevnosti ostala, a ostali vplivi se bodo izpridili. Skupina bo rdečo nit skladb prekinjala z vozli avantgarde, eksperimentalnih zvokov in struktur, jih vezala s post-rockovskimi prijemi in ob vsem držala močan gruv pozibavanja, ki ga sicer prepoznamo v R’n’B-ju. Trojica bo obrnila na glavo vaša prepričanja o popu, vam predstavila popolnoma eksperimentalne možnosti delanja noro spevnih komadov, prevzela pa vas bo tudi njihova odrska pojava. Opevana podobnost z Radioheadi je na mestu, če vanjo dvomite, pa imate za obisk še razlog več.

After: DJ Zenf

Vstop prost! Če vam bodo bendi všeč, in koliko vam bodo všeč, boste lahko pokazali s prostovoljnimi prispevki, ki jim na tem ciklu rečemo “IZSTOPNINA”.