Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

9
Jul
Pivo in cvetje 2021
19:00
TBA


Po letu dni premora se kot eden prvih vrača festival Pivo in cvetje Laško, ki s seboj
nosi več kot polstoletno tradicijo največjega glasbenega in turističnega dogodka v Sloveniji.
Marsikaj bo letos drugače, a prav upoštevanje ukrepov in priporočil je organizatorjem omogočilo,
da bo letošnji festival še bolj poseben.

Letošnji festival Pivo in cvetje bo v prid varovanja javnega zdravja osredotočen le na petek in soboto, 9. in 10. julija. Ne glede na to, pa organizatorji ne dvomijo, da bo festivalsko doživetje v Laškem tudi letos pritisnilo nepozaben pečat vrhuncu poletnega zabavno-glasbenega in družabnega dogajanja v Sloveniji. Obiskovalcem bo, kot vedno, ponudil raznolike vsebine za vse generacije. Programsko pa bo tokrat ta žanrsko najbolj odprt glasbeni dogodek pri nas zasnovan drugače od prejšnjih izvedb.

Kot vsako leto, bo mesto Laško tudi letos ocvetličeno. Lokalni cvetličarji mu nadenejo pisano cvetlično podobo, organizatorji pa poskrbijo za mestni vrvež z godbeniki, mažoretkami in etnografskim programom.

 

 

En oder, dva dneva, trije na dan, šest koncertov skupaj.

V dveh dnevih se bo na enem odru zvrstilo šest koncertov, po trije v petek in v soboto, program pa se bo tradicionalno pričel ob 19. uri. Zaradi varovanja javnega zdravja bodo organizatorji v koncertno prizorišče letos spremenili športno igrišče v mestnem središču in na vsakem koncertu ekskluzivno gostili le 200 najbolj zvestih privržencev. Nastopajoči glasbeniki bodo razkriti kmalu.

Koncerti bodo nagrada za vse, ki se odločijo priti v Laško peš.

Organizator festivala STIK Laško, s tradicionalnim sponzorjem Pivovarno Laško, bosta omogočila ogled koncertov tistim najbolj zagretim privržencem, ki se bodo zavezali, da v Laško pridejo peš. Tistim, ki bodo svoj odločen značaj in željo po druženju dokazali s pohodom v Laško prek prelepih slovenskih hribov in dolin ter svoj podvig tudi dokumentirali na družbenih omrežjih. Podrobnejša navodila za sodelovanje bodo kmalu navedena na spletni strani www.pivoincvetje.si.

Zabava ob pivu in cvetju tudi doma.

Tistim ljubiteljem festivala Pivo in cvetje Laško, ki zaradi ukrepov ne bodo uspeli priti v Laško, bodo v Pivovarni Laško pomagali doživeti festivalsko vzdušje kar pri njih doma.

Kultura odgovornega pitja piva.

Pivo je nedvomno del slovenske starodavne kulture, podjetništva, turizma. Je plemenit naravni produkt slovenskih proizvajalcev, ki vsebuje alkohol, zato si organizatorji prizadevajo za dvig kulture in odgovornega uživanja piva. V dogovoru z občino Laško in ponudniki gostinskih storitev bo na festivalu dosledno spoštovana zakonodaja in aktualni vladni odloki o točenju in strežbi alkoholnih pijač ter hrane.

Vabljeni na spletno stran festivala www.pivoincvetje.si, kjer bodo dodatne informacije objavljene najprej.

Festival Pivo in cvetje Laško najdete tudi na Facebooku in Instagramu.