Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

11
Jul
Pivo in cvetje 2013
11:00
10€


Jubilejno pivo in cvetje se hitro uveljavlja med mednarodnimi glasbenimi festivali.

1. Nekaj zanimivosti o atraktivnih tujih zvezdnikih:

Moto rock večera na odru Zlatorog Jagoče 11.7.: Ko se na isti dan na istem odru zberejo rockerji kot so Gov’t Mule, Ana Popović in Big Foot Mama, potem je mogoče dobesedno vse! Rock’n'roll poln energije, pozitivnih občutkov ter virtuoznosti samo 11.7. v Laškem na odru Zlatorog Jagoče!

Warren Haynes – ustanovitelj in vodja skupine Gov’t Mule. Rojen 6.4. 1960

Tudi kitarist in vokalist skupin Allman Brothers Band in The Dead, ki je po smrti Jerryja Garcie z drugimi originalnimi člani nadaljevala glasbo legendarnih Grateful Dead.

Letos junija in avgusta so Warren Haynes, Phil Lesh in drugi pripravili serijo koncertov glasbe Greateful Dead ob spremljavi Simfoničnega orkestra kot posebnen tribute preminulemu Jerryju Garciji. Z Derekom Truksom in Susan Tedeschi je Warren Haynes leta 2012 nastopil med številnimi drugimi zvezdniki pred predsednikom Obamo na večeru bluesa v Beli Hiši. Revija Rolling Stone ga je uvrstila na 23. mesto na lestvice 100 največjih kitaristov vseh časov. Z Allman Brothers bandom je 2012 dobil Grammyja za življensko delo.

Največji hit izpod peresa Warrena Haynesa, ki ga izvajajo tako Allman Brothers band kot Gov’t Mule, poleg njih pa še kopica drugih, v glavnem ameriških izvajalcev, je skladba Soulshine. Je pa tudi soavtor No1 hita Two of a Kind, Workin’ on a Full House, ki ga je izvajal ameriški country pevec Garth Brooks. Kot glasbenik profesionalno nastopa od svojega 19. leta, povprečno pa vsako leto odigra z različnimi zasedbami več kot 200 koncertov in velja za najbolj delovnega glasbenika na svetu.

Ana Popović – Rojena 13.5. 1976 v Beogradu, kjer je tudi začela glasbeno pot v skupini Hush in odigrala slide kitaro na albumu skupine Piloti. Leta 1998 se je preselila na Nizozemsko, da bi študirala jazz kitaro, kjer je 1999 tudi ustanovila svojo skupino, leta 2001 pa izdala prvo ploščo z naslovom Hush! Ploščo je posnela v Mephisu, Tennesee in zaradi njenega uspeha ter številnih koncertnih nastopov je prekinila študij jazz kitare. Po izidu njene druge plošče leta 2003, jo je na festivalu v Belgiji na oder povabil legendarni Solomon Burke, leta 2011 pa jo je nekajkrat povabil na skupni nastop tudi legenda bluesa Buddy Guy. Leta 2012 se je z družino preselila v Memphis, Tennessee, kjer je tudi že prej ustvarila večino svojih studijskih posnetkov. V letu 2013 je postala ena najbolj iskanih koncertnih glasbenic, saj je že odigrala, ali pa načrtuje – preko 70 koncertov na turneji po ZDA in Kanadi ter 25 koncertov na evropski turneji. Na evropski turneji nastopa z 9 člansko skupino Mo’ Better Love Band.

Moto party večera na odru Zlatorog Jagoče: Za dober party letos poleti ni potrebno na Ibizo! Najbolj vroč party bo letos na odru Zlatorog Jagoče v Laškem!

Timo Maas – Rojen 27.7. 1969

Spada med predstavnike progresivne trance, oziroma progresivne house glasbe, prvo ploščo pa je izdal že leta 1995. Čeprav je veljal za leaderja alternativne scene, je postal popularen tudi med puslušalci mainstream plesne glasbe z remixom sklade Doom’s night – Azzida da Bass’ – a. Svoj prvi avtorski album je izdal leta 2002. Na njegovih skladbah so sodelovali znani glasbeniki kot so Neneh Cherry, Kelis, Finley Quaje in Brian Molko iz skupine Placebo. Njegovo glasbo so uporabili v filmih kot je Italian job (Italijanska misija) režiserja Marka Wahlberga – v katerem so nastopili med drugimi tudi Charlize Theron, Edward Norton in Donald Sutherland ter v video igrah kot so Sims 2 – Nightlife, Whipeout Fusion in Burnout Revenge. Remixe Tima Maasa so uporabili glasbeniki kot so Fatboy Slim, Kelis in tudi Madonna.

Mike Candys

Mike Kull, bolje znan kot Mike Candys je postal najprej znan v Švici leta 2008 s skladbo La Serenissima, leta 2009 pa je uspeh ponovil z remixom skladbe Insomnia pri katerem je sodeloval z Jackom Holidayem. Leta 2011 je zasedel vrh evropskih lestic s skladbo One night in Ibiza, leta 2012 pa je skladba If the World Would End takoj postala hit predvsem v nemško govorečih državah. Skadba ima na youtubu že preko 19 milijonov ogledov. Mike je eden od strmo vzpenjajočih se zvezdnikov evropske klubske scene.

Množice obiskovalcev na jubelejnem Pivu in cvetju bodo lahko uživale v obilici dobre glasbe

Pivovarna Laško, ki je od lani tudi uradna organizatorica prireditve, se je pred tremi leti odločila za spremembo koncepta prireditve Pivo in cvetje. V festivalsko zasnovo so vložili tri leta trdega dela in bo gotovo privabila glasbene sladokusce vseh žanrov. V letu 2013 obeležujejo 50-letnico prve prireditve, zato so pripravili še posebej bogat glasbeni program, največje koncertno prizorišče pa preseliti na lokacijo v Jagoče, ki omogoča boljšo tehnično izvedbo koncertov, obiskovalcem pa bistveno kakovostnejše spremljanje. Letos dodajajo tudi četrto koncertno prizorišče v Kulturnem centru Laško, kjer bodo lahko obiskovalci uživali ob zvokih klasične glasbe, odra Laško Club na občinskem dvorišču ter Jubilejnik na Aškerčevem trgu pa sta večini obiskovalcev Piva in cvetja že dobro poznana. Letos bo 12.7. na odru Zlatorog Jagoče tudi prvi Party v zgodovini Piva in cvetja, zato letos poleti za dobro plesno zabavo ne bo potrebno potovati na Ibizo, saj bo najbolj vroča prav v Laškem, za kar bodo poskrbeli atraktivni tuji in domači Dj-ji.

Jubilejno Pivo in cvetje pa bodo posebej obeležili tudi s posebno omejeno polnitvijo piva Jubilejnik, ki je plod bogatega znanja, tradicije in ljubezni do piva pivarskih mojstov iz Laškega, ki so pri pripravi recepture skrbno preučili bogato zapuščino svojih predhodnikov. Rezultat njihovega predanega dela je specialno svetlo pivo s 13,4 odstotki ekstrakta in višjo, 6 odstotno stopnjo alkohola. Razlikovalno prednost predstavlja nežna grenčica, ki izvira iz hmelja Savinjski Golding, odlikujeta pa ga nežen, sladni karakter in gosta pena. Po pivu Jubilejnik so letos poimenovali tudi oder na Aškerčevem trgu.

Na največjem festivalskem prizorišču Piva in cvetja, odru ZLATOROG JAGOČE, bodo v treh dneh nastopili izjemno atraktivni izvajalci različnih glasbenih zvrsti.

V četrtek, 11. julija bo že tradicionalni rock večer, ko bodo prišli na svoj račun vsi, ki obožujejo zvoke električne kitare. V Laško se tudi letos vračajo ameriški rockerji Gov’t Mule, katerih ustanovitelj je izjemen kitarist, pevec in avtor Warren Haynes, dobitnik Grammyja za življensko delo, revija Rolling Stone pa ga uvršča med 100 najboljših kitaristov vseh časov. Z devetčlansko skupino Mo’ Better Love Band se jim bo pridružila Ana Popović, v Beogradu rojena kitaristka, ki zadnja leta deluje predvsem v ZDA. Da bo mera rock & rolla polna, pa bodo poskrbeli še vedno atraktivni Big Foot Mama. Organizatorji pravijo, da se lahko vsakič, ko na oder postaviš tri tako vrhunske rock izvajalce, zgodi obilica presenečenj. A deležni jih bodo le tisti, ki bodo v četrtek zvečer pod odrom Zlatorog Jagoče!

Za najbolj vroč party letos bodo v petek, 12. julija na odru Zlatorog Jagoče, poskrbeli Timo Maas in Mike Candys, ki se jim bodo pridružili tudi slovenski DJ Zeds – Sladica, DJ Pier & DJ FU – Roots in Session in 6pack Čukur & The Hangover Project.

Brez najpopularnejših slovenskih pop izvajalcev, seveda v Laškem ne gre. V soboto, 13. julija, bo prizorišče Zlatorog Jagoče namenjeno smetani slovenskega popa, saj bodo nastopili Jan Plestenjak, Tabu in Manouche. Vsi obljubljajo odlično zabavo in tudi kakšno novost, ki je bodo deležni samo oboževalci v Laškem.

Vstopnice za festivalsko prizorišče so že v predprodaji na vseh prodajnih mestih Eventima, organizatorji pa so se potrudili tudi, da je njihova cena čim nižja, saj se zavedajo, da so časi za mnoge precej zahtevni. Cena enodnevne vstopnice je tako 10 Eur, cena tridnevne vstopnice, ki omogoča tudi brezplačno kampiranje v ograjenem prostoru na samem prizorišču koncertov ter brezplačno parkiranje vse dni festivala, pa je še ugodnejša – le 25 Eur. Vsakdo, ki bo kupil vstopnico v predprodaji, bo deležen tudi brezplačne pijače dobrodošlice.

Na jubilejnem Pivu in cvetju dobro poskrbljeno za kampiranje

Na jubilejnem Pivu in cvetju so organizatorji poskrbeli tudi za velik kakovosten premik glede kampiranja za časa prireditve v Laškem. Zadnja leta je namreč strmo naraščalo število tistih, ki so obiskali Pivo in cvetje za več dni in pri tem uporabljali improvizirane lokacije za kampiranje. Letos so organizatorji poskrbeli, da bo na teh lokacijah na voljo tudi osnovna infrastruktura. Na treh lokacijah, predvidenih za kampiranje, bodo namestili sanitarije in tuše, v času pred prireditvijo pa poskrbeli tudi za primerno urejenost lokacij. V neposredni bližini lokacij za kampiranje bodo na voljo tudi stojnice s hrano in pijačo, do centra Laškega pa so lokacije kampa oddaljene le nekaj sto metrov prijetnega sprehoda ob levem bregu Savinje.

Najbolj ekskluzivna lokacija za kampiranje bo na voljo tistim s tridnevnimi vstopnicami za festivalski oder Zlatorog Jagoče, saj bo znotraj ograjenega koncertnega prizorišča, število gostov na tej lokaciji pa bo zato omejeno. Tridnevna festivalska vstopnica v ceni 25 evrov vključuje brezplačno kampiranje na vseh lokacijah, brezplačno parkiranje, kupljene v predprodaji na vseh prodajnih mestih Eventima pa še brezplačno pijačo dobrodošlice ob začetku vsakodnevnega koncertnega dogajanja. Seveda pa si bodo lahko tudi tisti s tridnevno festivalsko vstopnico ogledali katerokoli drugo prireditev v Laškem in se nato vrnili v kamp ali prisluhnili svojim najljubšim glasbenim izvajalcem. Brezplačno kampiranje za dan veljavnosti vstopnice bodo imeli tudi tisti, ki bodo kupili enodnevno vstopnico za festivalski oder Zlatorog Jagoče, katere cena je 10 evrov. Cena kampiranja za vse 3 dni festivala Pivo in cvetje v Laškem pa znaša 8 evrov.