Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

15
Mar
Peter Bjorn and John + Noair
20:00
16€ predprodaja, 18€ na dan dogodka, 12,8€ d-š-u


Avtorji žvižgajoče uspešnice “Young Folks” z izjemne plošče Writer’s Block prvič prihajajo v Slovenijo! Švedski trio, ki že “skoraj 20 let ustvarja čudovito indie pop glasbo z igrivo poskočnostjo in rahlo otožnimi besedili” (Clash Magazine) nam bo predstavil svoj že osmi album Darker Days, po mnenju Pitchforka celo najmočnejšega po omenjenem predhodniku. Pred tem bo nastopila domača četverica NOAIR, ki je po mnenju mnogih poskrbela za enega od vrhuncev letošnjega festivala MENT Ljubljana.

Peter Morén, Björn Yttling in John Eriksson so leta 2006 s svojim tretjim albumom Writer’s Block čez noč eksplodirali na mednarodni glasbeni sceni – ne le po zaslugi neverjetno nalezljivega hita “Young Folks”, temveč po odličnem celotnem albumu, ki je ujel drzno raziskovalni duh indie rocka tistega časa. Neustrašnost in radovednost se je tria Peter Bjorn and John držala tudi v nadaljevanju kariere, ki jih je poleg svetovnih odrov vodila tudi na precej nepričakovane konce – npr. do sodelovanja s hiphop megazvezdnikom Drakeom.

Oktobra 2018 so fantje izdali že svoj osmi album, Darker Days, ki navkljub mračnemu naslovu “eksplodira iz zvočnikov v mavrični briljantnosti” (Clash Magazine). Kot pravijo člani sami, se album ozira nazaj v preprostejše čase, vsak od trojice, ki si deli vokalne dolžnosti, pa nudi svoj pogled na rdečo nit temačnosti – Peter se loti trenutnega dogajanja po svetu, Bjorn se poglobi v medosebna razmerja, John pa raziskuje temne plati človeške psihe. Pitchfork je ploščo razglasil za bendovo najboljšo izdajo po Writer’s Block, “z obnovljenim fokusom na eklektičnosti in pestjo ravno prav sladkobnih melodij, ki ne zahtevajo urgentnega obiska zobozdravnika.” Mi dodajamo, da je skoraj neverjetno, kako bend s skoraj dvajsetletnim stažem še vedno uspe ustvarjati tako presneto nalezljive komade. Prisluhnite, se vidimo marca.

NOAIR

Obalni kvartet NOAIR s svojimi zvoki jadra med idiličnimi melodijami in samodestruktivnim kaosom, žanrsko pa se opredeljuje kot alternativni pop. V zvok, v katerem odmevajo tudi Jeff Buckley, Muse in Radiohead, staplja elemente mnogoterih žanrov, z nastopom na letošnjem festivalu MENT Ljubljana pa je prepričal tako domačo kot tujo javnost. Francoska revija Hajde ga je celo izbrala med najboljših pet nastopov festivala, že pred tem pa je bend prejemal priznanja za svoj drugi album Superhuman in videospot “Colours”, sprejet pa je bil tudi v letošnjo bero talentov mednarodne mreže INES.

Vstopnice v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.

FB d