Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

25
Nov
Perpetuum Jazzile
19:00
od 19,50€ naprej


Naša, tudi v tujini nadvse uspešna vokalna zasedba PERPETUUM JAZZILE konec novembra pripravlja nov veliki koncert v ljubljanski Hali Tivoli, ki so ga poimenovali LE SPECTACLE in ga bodo slovenski publiki predstavili premierno. Francoski pridih imenu ni slučajen, saj bodo isti vokalno-instrumentalni show v 2018 preselili v Belgijo in Francijo, začenši z Brusljem in Liègem.

Pričakujte Perpetuum Jazzile, kot jih še niste doživeli!

Danes je Perpetuum Jazzile znan kot svetovno najpriljubljenejši vokalni orkester na internetnem portal YouTube, kjer z vsemi skladbami (in skladbo Africa v ospredju) že krepko presega 50 milijonov ogledov (v letu 2015). Videospoti večkrat nagrajenega Perpetuum Jazzile so bili na portalu YouTube uvrščeni tudi med 40 najpriljubljenejših, za uspeh skladbe Africa pa je skupina leta 2008 prejela Viktorja za posebne dosežke.Leta 2011 je vlogo glasbenega direktorja prevzel svetovno priznani strokovnjak vokalne glasbe Peder Karlsson, sicer ustanovni član legendarne švedske vokalne skupine The Real Group. Pod njegovim vodstvom je skupina opazno razvila svojo odrsko pojavnost in izraznost ter se izvajalsko postavila ob bok najbolj vrhunskim svetovnim vokalnim skupinam.
Od leta 2015 operativno glasbeno vodenje prevzemata člana zasedbe Andraž Slakan in Samo Vovk, medtem ko Peder Karlsson ostaja njihov glasbeni mentor in redno deluje kot svetovalec Perpetuum Jazzile.

Bogat koncertni repertoar Perpetuum Jazzile vključuje edinstvene  vokalne aranžmaje svetovno znanih glasbenih biserov, kot so ABBA, Toto, Michael Jackson, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees in druge glasbene legende, poleg teh pa tudi na svojstven način izvedene in prearanžirane ljudske pesmi. Vokalni orkester nastopa v različnih svetovnih jezikih – od angleščine, portugalščine, španščine, italijanščine, nemščine, hrvaščine, makedonščine, seveda slovenščine do drugih jezikov.

 

 

Občinstvo je na koncertih Perpetuum Jazzile deležno unikatne glasbe, ki jo spremlja velika duša zasedbe. To niso zgolj ustvarjalne vokalne priredbe, ki so navdušile tudi že veliko priznanih glasbenikov po svetu, temveč Perpetuum Jazzile z občinstvom vedno deli tudi energijo in mogočen zvok, ki ga marsikdo ne bi pričakoval zgolj od človeškega glasu.

Perpetuum Jazzile je bil ustanovljen leta 1983, pod taktirko takratnega umetniškega vodje Marka Tirana, ki je s skupino (pod takratnim imenom Gaudeamus) začel z izvedbo zahtevnejših jazzovskih vokalnih aražmajev.

Pomembno vlogo pri razvoju Perpetuum Jazzile je imel v letih 2001-2010 Tomaž Kozlevčar, ki je za skupino spisal nekaj legendarnih aranžmajev, kot so Africa, Avsenik Medley, Poletna noč in mnogo drugih, sodeloval pa je tudi pri razvoju produkcije zvoka.

Danes je Perpetuum Jazzile znan kot svetovno najpriljubljenejši vokalni orkester na internetnem portal YouTube, kjer z vsemi skladbami (in skladbo Africa v ospredju) že krepko presega 40 milijonov ogledov (v letu 2014). Videospoti večkrat nagrajenega Perpetuum Jazzile so bili na portalu YouTube uvrščeni tudi med 40 najpriljubljenejših, za uspeh skladbe Africa pa je skupina leta 2008 prejela Viktorja za posebne dosežke.

Leta 2011 je vlogo glasbenega direktorja prevzel svetovno priznani strokovnjak vokalne glasbe Peder Karlsson, sicer ustanovni član legendarne švedske vokalne skupine The Real Group. Pod njegovim vodstvom je skupina opazno razvila svojo odrsko pojavnost in izraznost ter se izvajalsko postavila ob bok najbolj vrhunskim svetovnim vokalnim skupinam.

Leta 2014 je operativno glasbeno vodenje prevzela skupina štirih  članov zasedbe (Andraž Slakan, Valentina Černe, Luka Černe, Samo Vovk), Peder Karlsson pa je postal njihov glasbeni mentor in redno deluje kot svetovalec Perpetuum Jazzile.

Vokalni orkester Perpetuum Jazzile, ki velja za enega najbolj prepoznavnih slovenskih izvoznih produktov,  je od 2004 dalje gostoval na mnogih koncertnih odrih v Braziliji, Argentini, Nemčiji, Avstriji, Švici, Italiji, Franciji, Veliki Britaniji, ZDA, Kanadi, na Hrvaškem, Srbiji, Ukrajini, Makedoniji, Belgiji in na Nizozemskem.

Zasedba je novembra 2013 dvakrat napolnila Areno Stožice v Ljubljani in z 20.000 obiskovalci postavila dosežek, ki ga v ljubljanski areni ni dosegel še noben slovenski ali tuji glasbeni izvajalec. Posnetek koncerta je dostopen na DVD, BlueRay in CD nosilcu.

Več informacij o zasedbi lahko prejmete na spletni strani www.perpetuumjazzile.si ali preko socialnih omrežij Facebook, Twitter in Instagram.