Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

2
Feb
Paul Banks
21:00
22€, predprodaja 18€


Frontman naših lanskih gostov, njujorške indie rock zasedbe Interpol, se vrača v Ljubljano s svojim samostojnim projektom in novim albumom »Banks«.

Prizorišče:Katedrala

V analih rock glasbe je identiteta zapletena reč. Razcvet rocka namreč temelji na vztrajni nestalnosti samopredstavljanja, pa naj bo to Bowiejevo kameleonsko sesuvanje spola v sedemdesetih, Dylanova usmeritev v elektriko v šestdesetih ali nenehne preobrazbe Louja Reeda.
In kako v to enačbo sodi Paul Banks? Kot frontman zasedbe Interpol večinoma deluje kot številka. Ne da bi mu manjkalo karizme, a s svojim ledenim pristopom v kombinaciji s smislom za ironijo pogosto skrbi za polarizacijo in zmedo tako med poslušalci kot med kritiki.
V svojem prvem solo albumu je Banks prevzel identiteto alter ega Juliana Plentija, zdaj pa jo je zavrgel in izdal napol po sebi imenovan album Banks, ki ga podpisuje kot Paul Banks (enako velja že za predhodni EP). In če je za svoj album Julian Plenti Is…Skyscraper iz leta 2009 večinoma izbiral med materiali iz časov pred Interpolom (ki segajo vse do sredine devetdesetih), je album Banks – za katerega je v zadnjih nekaj letih spisal povsem nove skladbe (z izjemno posnetka ‘Summertime Is Coming’) – slikovita dokumentacija Banksa, kakršen je tu in zdaj, hkrati pa njegov najbolj obupano oseben projekt do zdaj. »Ja, zdi se mi, da sem tokrat zadeve hotel poenostaviti,« pojasnjuje. »Julian Plenti je bil nekaj, kar sem moral storiti, a ko sem to naredil, nisem čutil potrebe, da bi se ga oklepal. Pri teh pesmih nisem hotel bremena takšne pozornosti. Če že kaj, bi tokrat pozornost rad preusmeril stran od persone. Preprosto pišem glasbo in upam, da bo lahko govorila sama zase.«