Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

2
Aug
Patti Smith
20:00
38€


Edinstvena Patti Smith prihaja v Križanke 2.8.2015!

Glasbenica, pesnica, botra punka, revolucionarka, borka za pravice, umetnica, aktivistka, vizionarka – to je le nekaj oznak, ki pa še zdaleč niso dovolj, da bi lahko opisali Patti Smith in njen neprecenljiv vpliv na svet glasbe, poezije, umetnosti in aktivizma!

Patti Smith se ne da popredalčkati, saj je njen opus preprosto preveč raznolik in samosvoj. Njeno ime je postalo sinonim za preplet poezije in rock glasbe, nekonvencionalnosti in boja proti sistemu, predvsem pa je širnemu svetu pokazala, da ženska enakopravnost velja tako na odru kot pred njim.

Po hipijevsko obarvanih, optimističnih 60-ih in dokončnemu razkroju idealiziranega ameriškega sna po vietnamski vojni, se je Amerika znašla na političnemu in kulturnemu prepihu. Ta poligon je bil kot nalašč ustvarjen za Patti Smith, ki je pridrvela na plano, odeta v barve ulične poezije, urbane senzibilnosti in nakazala novo glasbeno smer, ki je za vedno spremenila svet glasbe. V drugi polovici 70-ih je na sceno pridirjal punk, že pred »uradno eksplozijo« pa je bila tukaj Patti, ki je leta 1975 izdala svoj prvenec ‘Horses’, njen kritiško najbolje sprejet album, ki je služil kot neke vrste katalizator za celotno vzhodno-obalno punk in new wave sceno.

patti smith križanke

Patti je korenito vplivala na razvoj newyorške in globalne glasbe in je bila inspiracija za glasbene izvajalce iz vseh vetrov – Ramones, Madonna, Bruce Springsteen, Sonic Youth, PJ Harvey, R.E.M., Courtney Love, Pretenders, Television, Cat Power, to je le peščica izvajalcev, ki priznava njen vpliv.

V nedeljo, 2.8.2015, bo Patti Smith s spremljevalno skupino v celoti odigrala ravno prelomni album ‘Horses’, bržkone pa lahko pričakujemo tudi ostale skladbe iz njene bogate diskografije.

Early bird vstopnice (velja do 10.4. ali razprodaje kontigenta): 38€

Na voljo v Dallas Music Shopu (Mirje 12, Ljubljana), kjer bo prvih nekaj kupcev sodelovalo v nagradni igri, v kateri bomo podeljevali knjigo ‘Patti Smith: Pač mulca’ (2011, Založba Modrijan) in Eventimovi spletni prodaji na www.eventim.si.

VEČ INFORMACIJ // Mars Music d.o.o., Mirje 12, Ljubljana; tel +386 1 200 76 60; fax +386 1 200 76 69

Web: http://dallasmusica.com

Facebook: http://www.facebook.com/Mars.Koncerti

Twitter: https://twitter.com/DallasRecordsSI