Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

7
Apr
Parov Stelar
20:00
37.64€ (280 kun)


PAROV STELAR
THE BURNING SPIDER TOUR
PETEK, 07.04.2017.
DOM SPORTOVA ZAGREB

DOM SPORTOVA ZAGREB

Pripravite svoje plesne čeveljce, samo še teden nas loči do koncerta

Parov Stelar v Zagrebu!

Eden večjih producentov s področja elektronske glasbe in oče elektro- swinga, Parov Stelar se vrača v Zagreb v okviru turneje Burning Spider Tour.

Zagreb se pripravlja na plesno – glasbeni spektakel s z impresivnim odrskim šovom. Zabava se bo nadaljevala na after- partyju v središču Zagreba vse do 4. ure zjutraj –  v klubu Johann Franck na Trgu Bana Josipa Jelačića!

Roppongi Red bodo predskupina na Zagrebškem koncertu

Parov Stelar je za predskupino na Zagrebškem koncertu izbral zagrebško – dunajski bend Roppongi Red.

Roppongi Red so dobili veliko priložnost, da upravičijo svoje ime – Ropping Red je namreč Tokijska četrt znana po norih zabavah.

Jedro benda sestavljata Morana Bing (Ms Bing)  in producent Daniel Šuljić (DJ Shulio), na bobnih se jima pridružuje Stanislav Kovačič, na backvokalu pa Matilda Fatur. Kombinacija bo zagotovo prepričala vse ljubitelje synth popa in elektronike.

 

 

Za imenom Parov Stelar se skriva avstrijski glasbenik in producent DJ Marcus Füreder, ki je pustil pečat na glasbeni sceni devetdesetih let, v novem tisočletju pa producira še večje hite. Njegov zaščitni znak je kombinacija jazza, housa, electra in breakbeata, zmes energične glasbe je zasvojila publiko po vsej Evropi, potem pa še preostanek sveta.

Prvi EP (2004) z naslovom ‘Kiss Kiss EP’ se je bliskovito povzpel na vrhove glasbenih lestvic, vendar to ni bil edini dosežek, rodil se je popolnoma nov glasbeni žanr, ki so ga glasbeni kritiki poimenovali ‘electro-swing’. Do danes je bilo objavljenih kar šest studijskih albumov in preko 20 EP-jev na katerih so številni hiti – Booty Swing’, ‘Catgroove’, ‘Chambermaid Swing’ in mnogi drugi.

Parov Stelar je koncertiral širom sveta, skupaj je bilo preko 600 koncertov, med njimi razprodani nastopi v New Yorku, Londonu, Parizu, Berlinu ter na uspešnih festivalih kot so Coachella, Glastonbury, Sziget, Lollapalooza in mnogi drugi!

Tony Bennet & Lady Gaga, Lana Del Rey, Bryan Ferry  je samo nekaj velikih zvezdniških imen s katerimi je sodeloval Parov Stelar.Njegove pesmi se pojavijo v velikih televizijskih produkcijah, serijah, filmih in reklamah.

V začetku leta 2016 je Parov Stelar objavil  svoj prvi live album z naslovom  ‘Live @ Pukkelpop’, nedavno pa še prvi singl ‘Grandpa’s Groove’ s prihajajočega, novega studijskega  albuma, ki ga bo promoviral na koncertu.