Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

21
Oct
Parov Stelar (+ Mike Vale)
20:00
29€ early bird, 35€ redna predprodaja


Celovečerni plesni elektro swing dogodek

Pripravite se na vročico plesne noči – v mesto prihaja PAROV STELAR!

Marcus Füreder, bolj znan po imenu PAROV STELAR je najbolj uspešen avstrijski producent s področja elektronske glasbe. 

Tony Bennett & Lady GagaLana Del Rey in Bryan Ferry so samo nekatere svetovne glasbene zvezde, ki so v svoji karieri sodelovali s Parovom Stelarjem.

Marcus je ustanovitelj ‘Electro Swing’-a, PAROV STELAR BAND pa je ena najbolj iskanih zasedb tega žanra.

Avstrijski glasbenik in producent, DJ Marcus Füreder je v začetku aprila  v Zagrebu pripravil nepozaben koncertno-plesni  in vizualni spektakel, v katerem je uživala celotna dvorana. Plesni koncert je trajal dobri dve uri! Parov Stelar končno spet prihaja v Ljubljano s celovečernim elektro swing dogodkom.

 

 

Biografija:

Za imenom Parov Stelar se skriva avstrijski glasbenik in producent DJ Marcus Füreder, ki je pustil pečat na glasbeni sceni devetdesetih let, v novem tisočletju pa producira še večje hite. Njegov zaščitni znak je kombinacija jazza, housa, electra in breakbeata, zmes energične glasbe je zasvojila publiko po vsej Evropi, potem pa še preostanek sveta.

Prvi EP (2004) z naslovom ‘Kiss Kiss EP’ se je bliskovito povzpel na vrhove glasbenih lestvic, vendar to ni bil edini dosežek, rodil se je popolnoma nov glasbeni žanr, ki so ga glasbeni kritiki poimenovali ‘electro-swing’. Do danes je bilo objavljenih kar šest studijskih albumov in preko 20 EP-jev na katerih so številni hiti – Booty Swing’, ‘Catgroove’, ‘Chambermaid Swing’ in mnogi drugi.

Parov Stelar je koncertiral širom sveta, skupaj je bilo preko 600 koncertov, med njimi razprodani nastopi v New Yorku, Londonu, Parizu, Berlinu ter na uspešnih festivalih kot so Coachella, Glastonbury, Sziget, Lollapalooza in mnogi drugi!

Tony Bennet & Lady Gaga, Lana Del Rey, Bryan Ferry  je samo nekaj velikih zvezdniških imen s katerimi je sodeloval Parov Stelar.Njegove pesmi se pojavijo v velikih televizijskih produkcijah, serijah, filmih in reklamah.

V začetku leta 2016 je Parov Stelar objavil  svoj prvi live album z naslovom  ‘Live @ Pukkelpop’, nedavno pa še prvi singl ‘Grandpa’s Groove’ s prihajajočega, novega studijskega  albuma, ki ga bo promoviral na koncertu v Ljubljani.

 

MIKE VALE bo oktobra razplesal občinstvo na Gospodarskem razstavišču

V studiu je sodeloval z legendo Roger ‘The S Man’ Sanchezom in večkrat z Dj Umekom, ki je tudi njegov najboljši prijatelj. Njegovi ubijalski Dj seti kraljujejo v najbolj razvpitih svetiščih elektronske glasbe, od festivala Ultra Europe do londonskega kluba ‘Ministry of Sound’. Poznajo ga ljubitelji elektronske glasbe od Miamija do Ibize.

Leta 2014 je skupaj z Umekom zasedel prvo mesto najbolj prestižne tech-house lestvice ‘Beatport’ z remiksom ‘Exceeder’. Odličnih uvrstitev na Beatportovi lestvici je bilo že toliko, da jih je Mike Vale nehal šteti.

Mike je postal glasbeni navdušenec že v rosnih letih, ko je brskal po očetovi obsežni zbirki plošč. Pri 15. letih je prvič obiskal klub in si tudi prvič močno zaželel izvajati čarovnije na gramofonih. Kmalu je postal rezident v lokalnih klubih na Štajerskem.

Leta 2011 se je zgodil ‘The moment’, ko se mu je s ‘Pretty woman’ uspelo prebiti na vrh Beatportove lestvice, podprla so ga legendarna imena iz sveta elektronske glasbe – od Carla Coxa, Peta Tonga do Marca Carola.

Mike je pustil službo in se popolnoma posvetil glasbi.

 

 

Njegov naslednji veliki uspeh je bil remiks ‘Simphony’  dvojca Prok & Fitch’ leta 2012, s katerim se je uvrstil na odlično drugo mesto Beatportove lestvice ter se tam obdržal več tednov. Sledili so nastopi v Miamiju in na Ibizi, ki mu jih je uredil nihče drug kot Roger Sanchez. Na enem izmed nastopov na Ibizi leta 2014 je Roger Mika povabil v studio. Porabila sta kar nekaj časa in letos pri založbi ‘Toolroom Tracks’ izdala ‘That Sound’ ( S- Man & Mike Vale).

Mike Vale ima nastope po celem svetu – od ZDA, Kanade, Velike Britanije, Nizozemske do Indije in Azije.

‘Uživam v nastopih pred različnimi množicami. Ko si DJ, je vse v ritmu, z ritmom popeljem ljudi na popotovanje, ‘ Mike Vale.

Mike Vale:

https://soundcloud.com/mikevale

Mike Vale @ Ultra Europe 2016

https://soundcloud.com/mikevale/mike-vale-live-ultra-europe-2016

 

—–

Link do Facebook eventa >>TUKAJ

 

Začetek prodaje vstopnic:

PETEK, 9. JUNIJA 2017 ob 12h

Early bird CENA = 29 EUR

(DO RAZPRODAJE OMEJENEGA KONTINGENTA EKSKLUZIVNO NA WWW.EVENTIM.SI)

PREDPRODAJA: 35 EUR