Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

24
Aug
Panonika Harmonika 2012
18:00


Panonika Harmonika je edinstvena vizija, iz katere se je rodil mednarodni festival, ki združuje ljubitelje glasbe in harmonike, kvalitetne domače glasbe, pozitivne energije, pristne kulinarike in vrhunskih vin iz dežel Panonske nižine.

V treh festivalskih dneh se bodo zvrstili nastopajoči iz mnogih držav, vrhunski domači in tuji harmonikarski mojstri, teden pred festivalom pa bo potekala Prva mednarodna harmonikarska delavnica

Prireditev bodo spremljale degustacije in predstavitve vinarjev ter kulinaričnih posebnosti iz različnih regij Panonske nižine, predstavili se bodo rokodelci, izdelki domače obrti, aktiv kmečkih žena s svojimi domačimi dobrotami in še mnogi drugi zanimivi gostje.

Festival je lani podrl Guinnessov rekord z največ harmonikarji, zbranih na enem mestu, letos pa si je postavil ambiciozen cilj – največ predstavnic nežnejšega spola na harmoniki, najdaljše neprekinjeno igranje na harmoniko in največji kotel goveje juhe na svetu!

Panonika Harmonika je festival REKORDOV!

Panonika Harmonika je edinstvena vizija, iz katere se je rodil festival, ki je v pičlih dveh letih presegel vsa pričakovanja. Že ko je bila prvič objavljena novica, da se pričenja Panonika harmonika, je vzbudila ne le zanimanje, temveč je naredila ogromen premik. Rodilo se je gibanje harmonikarjev, ki so se združili že drugo festivalsko leto, 28. avgusta 2011 prišli v Guinessovo knjigo rekordov z največjim harmonikarskim orkestrom na svetu!

Ogromno truda in zanesenjaštva je bilo potrebno, do smo prišli do tega rezultata, a Panonika Harmonika ne počiva! Kljub težkim časom letos že tretjič korakamo rekordom in novim izzivom naproti in ustvarjamo festival, ki združuje Panonsko nižino.

Postali smo mednarodno priznan festival, umeščeni smo na Evropski festivalski zemljevid, letos pa smo si zastavili še višje cilje – iz glasbenikov, ki se bodo udeležili naše mednarodne glasbene delavnice, ustvariti harmonikarsko mrežo jugovzhodne Evrope in največji harmonikarski orkester, ki bo zvoke panonske harmonike ponesel širom sveta.