Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

7
Apr
Panda
20:00
12€ predprodaja, 15€ na dan dogodka


Koncert ob 30-letnici skupine

Panda se po petih letih vrača v Kino Šiška. 30-letnico delovanja bodo na odru Katedrale obeležili s koncertom Stoletni ples, ki predstavlja svojevrstno kombinacijo obdobij njihovega ustvarjanja, glasbenih zvrsti in nastopajočih.

Trenutno najbolj vroča Pandina novost je singel »Noro«, s katerim skupina sporoča, da je naravnost noro, da obstaja že 30 let in noro, da so člani kljub mnogim spremembam ohranili pokončno držo in edinstvenost in noro, da bodo več koncertirali.

Pandina posebnost je prav gotovo število pevk, s katerimi so sodelovali. Sprva ni bilo mišljeno, da bi skupina menjala svoje vokalne solistke, a se je to zgodilo, ker se je očitno moralo. To je skupino ohranilo, ji dalo karakter in izrazno trdnost. V 30 letih so se v skupini zvstile »frontmanke« Suzana Jeklic, Suzana Werbole, Katja Obleščak, Saša Danilov, Sara Petrovčič, aktualna pevka pa je Nina Bauman. Vse so oziroma še dajejo skupini neizbrisen pečat.

Prihajajoči Pandin koncer bo vsekakor paša za oči in ušesa. Na odru se bodo zvrstile vse Pandine pevke, gost pa bo tudi Primož Fleischman na saksofonu, eden naj slovenskih saksofonistov, ki navdušuje poslušalstvo s svojo originalnostjo in večnim navdihom. Posebno presenečenje bo a capella izvedba skladbe Lino, ki jo bo prispevala skupina Male malice.

Panda je za to priložnost pripravila tudi svojevrsten venček nekaterih njenih uspešnic v unplugged različici. Koncert je obenem trenutek, ko bo izšel Pandin 10. projekt, album z naslovom Stoletni ples. Koncert bo otvoril Andrej Karoli, snemal pa ga bo tudi Val 202.

Navdiha Pandi resnično nikdar ne zmanjka, saj je za vse njene člane glasba preveč plemenita, da bi jo onesnažili s povprečjem in preveč brezčasna, da bi ji umetno skrajševali rok trajanja.

FB dogodek>

PANDA – uradna spletna stran>