Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

14
Aug
Overjam Reggae festival 2013
99€, predprodaja 69-89€


Letošnji Overjam v duhu reggae legend ter Overjam University!

K nam prvič prihajajo INNER CIRCLE, svetovne reggae zvezde!

Med 14. in 17. 8. 2013 se v idilično naravo Tolmina ob sotočju Tolminke in Soče vrača reggae! Največje reggae zvezde, med njimi Inner Circle ter Groundation, obljubljajo nepozabne štiri dni glasbe, sonca, kulture ter zabave!

Od 14. do 17. avgusta se bo na Sotočju v Tolminu odvijala druga izvedba OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVALA, ki ga prirejata kulturno društvo OVERJAM (Italija) in  KURZ ROCK VIBE (Slovenija) ter CIK KÜNSTLERHAUS (Avstrija).

Vstopnice so že v prodaji za 69,00 EUR do 16.6., 79,00 EUR do 16.7., 89,00 EUR do 13.8. ter 99,00 EUR na prizorišču. Vstopnice za posamezne dneve v predprodaji stanejo 25,00 EUR, na prizorišču pa 29,00 EUR. Overjam ponuja tudi “vikend paket” vstopnico (le petek + sobota) v predprodaji za 48,00 EUR, na prizorišču za 51,00 EUR!.

Ne glede na ceno vstopnic in števila dni je KAMPIRANJE BREZPLAČNO.

Overjam reggae festival 2013

Na povabilo Overjam organizatorjev so se odzvale staroste reggae glasbe Inner Circle, ki so s svojimi uspešnicami Sweat (A La La Long), Bad Boys, Games People Play in nešteto drugimi desetletja osvajali mlado in staro širom sveta. Ob njih še tisti najbolj togi zaplešejo!

Ameriški Groundation so v reggae glasbo vnesli novo svežino ter s svojo barvitostjo zasloveli po celem svetu. Paša za ušesa in oči letos na glavnem odru Overjam Festivala!

Ker reggae ni le glasba, pač pa način življenja, Overjam skrbi tudi za kulturne dejavnosti – letošnji moto “Think green / Mislim zeleno” razkriva teme trajnostnega razvoja, sonaravnega gospodarstva ter pokriva različno tematiko, ki se tiče vseh nas, ne glede na državo, v kateri živimo. Koncerence s predavanji strokovnjakov, dnevne delavnice ročnih spretnosti, ozaveščanja o skrbi za naravo, živali in soljudi – vse to zajema skupno ime Overjam University.

Inner Circle Overjam reggae

V okviru festivala so predvidene številne čezdnevne dejavnosti, med drugimi tudi delavnice nevladnih organizacij, delavnice plesa, joge in bobnov ter pouličnih umetnikov in športne aktivnosti. Na prizorišču bo dovolj prostora tudi za stojnice za prodajo umetniških izdelkov, hrane in pijače.

Nastopajoči glasbeniki odražajo mednarodni duh tega festivala, ki bo občinstvu predstavil vse različne zvrsti reggae glasbe. Letošnji festival gosti številne slovenske izvajalce, med njimi BRO, Roots in Session, Raggalution, Freedom Fighters, Sell out ter mnoge druge!

GLAVNI ODER: Inner Circle (Jam) – Groundation (ZDA) – Anthony B (Jam) – Skarra Mucci (Jam)  – Protoje & The Indiggnation (Jam) – Mellow Mood (Ita) – Jamaram (Nem) – Jahcoustix (Nem) – Lion D (Ita) – Jah Sun (ZDA) – Momar Gaye (Sen) – Sun Sooley (Sen) – Rootsman I outta Train To Roots (Ita) – Millions Of Dreads (Avs) – Raphael (Ita) – Ras Tewelde (Ita) – Hornsman Coyote (Srb) – Quartiere Coffee (Ita) – Winner Rototom EU Contest: Dubheart (VB) in drugi!

Na glavnem odru bo v živo nastopil tudi odličen riddim band, ki ga bodo sestavljali najboljši slovenski glasbeniki, občinstvo pa bo ogreval Asher Selector iz Švice, ki bo dogajanje na odru povezal v celoto.

DANCEHALL AREA: Dreadsquad (Pl) – Earl iz Trojan Sound System (VB) – Benny Page (VB) – Deadly Hunta (VB) – Doctor Ring Ding (Nem) – Kali (It) – SuedMassive + Rebel Elements (Avs) – Bizzarri Sound (Ita) – Roots in Session (Slo) – Pakkia Crew (Ita) – Freedom Fighters (Slo) in drugi

DUB AREA: Channel One (VB) – OBF (Fra) – Melkizedek Sound (Švi) – Moa Anbessa (Ita) – Rockers Dub Master (Ita) – Roots Daughters (Slo) – Djane Sista (Slo) in drugi

STRANSKI ODER: Maci’s Mobile (Ita) – Jammy Youth & Lazy Face (Bul) – Dub Spencer & Trance Hill (Nem) – Waipatu (Hrv) – Bro (Slo) – Arawak (Ita) in drugi

BEACH YARD: številne skupine in DJ-i iz vse Evrope bodo nastopile ob reki Soči v popoldanskih urah.

Overjam bo letos predstavil tudi nekaj novosti za obiskovalce, ki jih morda na drugih festivalih pri nas in na tujem še niste izkusili in dosedaj spoznali, zato bodite pripravljeni na nepozabno izkušnjo ter obilico dobre sončne reggae glasbe.

Festival, ki se odvija na stičišču treh držav, želi postati simbol integracije in miru ter združevanja v različnosti.

Bodi pristen in sproščen, pridi na OVERJAM!

Predstavljamo potrjene največje zvezde letošnjega Overjam reggae festivala.

Inner Circle overjam reggae

INNER CIRCLE (JAM):

Z Grammy-jem nagrajen petčlanski band iz Jamajke je eden izmed najbolj spoštovanih svetovnih reggae skupin, katere uspeh sega vse do obdobja sedemdesetih. Njihovi unikatni, k popu usmerjeni zvoki in energični nastopi v živo žanjejo uspeh po celem svetu. Nastopajo tudi ob pop zvezdah in glasbenih ikonah kot so Elton John, Peter Gabriel, Van Morrison, Sinead O’Conner, The Black Crowes, Jimmy Page, Robert Plant, Carlos Santana in mnogi drugi. Na več kot dve desetletji dolgi poti se je skupina soočila z zmagoslavjem ter tudi tragedijo. Po tragični smrti v prometni nesreči vokalista Jacob Millerja leta 1980, se je band ponovno vrnil v studio po šestih letih z novim članom Caltonom.

V tem obdobju je skupina Inner Circle postala ena redkih skupin iz Jamajke, ki je imela turnejo v Združenih državah.  Skupina je dve leti zapored prejela nagrado Grammy za najboljši Reggae album – leta 1993 za “Bad Boys”, leta 1994 pa so prepričali z albumom Reggae Dancer, ki vsebuje pesem “Summer Jammin” iz filma Policaj iz Beverly Hillsa III, v katerem je glavna zvezda Eddie Murphy. Pesem “Bad Boys” iz nagrajenega albuma je dosegla nov nivo slave, ko so jo uporabili v filmu “Bad Boys” z Willom Smithom in Martinom Lawrencom.

Legende pravijo: “Vsi smo eno, neozirajoč se na naše različne ideje in glasba je najboljši način za predajanje sporočila enosti. Glasba je najvišji nivo komunikacije, presega politične, rasne, geografske razlike.”

Uradna spletna stran: http://www.badboysofreggae.com/

GROUNDATION (ZDA):

Skupino so jeseni leta 1998 ustanovili Harrison Stafford, Marcus Urani in Ryan Newman. Člani zasedbe Groundation so se spoznali v okviru jazz programa pri Sonoma State University. Med letoma 1999 in 2001 je Harrison Stafford poučeval zgodovino reggae glasbe na omenjeni univerzi. Leta 1999 sta Stafford in Kris Dilbeck ustanovila Young Tree Records in izdala prvi album zasedbe Groundation z imenom Young Tree.

Groundation main stage Overjam

9-članska skupina ustvarja povsem nove reggae zvoke z jazz/funk trobili, mogočnimi južnoameriškimi in afriškimi poliritmikami in čustvenim vokalom. Njihovi koncerti v živo temeljijo na improvizaciji, v klasičnem jazz načinu, znani pa so tudi po svojih energičnih glasbenih nastopih. Skupina je pridobila mednarodno prepoznavnost in redno igra na večjih mednarodnih festivalih, kot je npr. Summerjam.

Uradna spletna stran: http://www.groundation.com/

http://www.youtube.com/watch?v=zfErMuivqn0

ANTHONY B (JAM):

Glasbena pot Anthony B-ja se je začela v cerkvi v domačem Clarks Townu na Jamajki.

Leta 1992 je Anthony B zapustil domačo vas in se podal na sceno v Kingston. Začel je sodelovati z Little Devonom, ki ga je predstavil Richardu “Bell” Bello iz Star Trail Records. Iz sodelovanja je nastala kupica albumov in singlov, kot so “Repentance time”, “Fire pon Rome”, “One Thing”, “A De Man”, “Rumour” in “Raid di Barn”. Anthony B je nato svojo kariero nadaljeval z albumi ” Real Revolutionary”, “Universal Struggle”, “7 Seals”, “Black Star” in “Untouchable”. Poleg tega je sproduciral tudi tri samostojne albume: Street Knowledge, Thats Life in Life Over Death. Njegovi najnovejši singli so “Sleeping In the Rain”, “Satisfaction”, “Bad From Long Time” in “Teaser”.

Uradna spletna stran: http://www.anthonybmusic.net/

PROTOJE (JAM):

Leta 2010 je Oje Ken Ollivierre AKA Protoje začel sodelovati z “Don Corleon Records”. Po izdaji singlov “Dread”, “JA” in “Roll” leta 2010, je naslednjega leta izdal svoj prvenec “The Seven Year Itch”. Zaradi prvega singla iz tega albuma “Arguments” (2009) je zaslovel po vsej Jamajki. Leta 2011 je izdal nov album “Rasta Love” v sodelovanju Ky-Mani Marleyem. Album Seven Year Itch se je uvrstil na drugo mesto v Kanadi, tretje v ZDA in četrto v Franciji. Njegov drugi album “The 8 Year Affair” je izšel leta 2013. Prvemu singlu “Who Dem A Program” sta sledila še “This Is Not A Marijuana Song” in “Kingston Be Wise”.

FB spletna stran: http://www.facebook.com/protoje

SKARRA MUCCI (JAM):

Skarra Mucci je jamajški glasbenik, znan kot eden najbolj vsestranskih pevcev svoje generacije. Skarra Mucci je nastopil na vseh svetovnih odrih in je sodeloval z najbolj znanimi svetovnimi pevci ter najboljšimi evropskimi producenti. V svoji karieri je izdal več sto singlov in komadov, med drugimi tudi: Emmer No, Rhymes After Rhymes, Bounx It Pon Me, Mad Again, Without Love, Higher Grade, Danger, Never Change, Sunshine, All My Life in številne druge. Leta 2007 je izdal svoj prvenec “Rise&Shine“, kateremu sta sledila še “912“ a.k.a. Hot Like Fire leta 2009 and “Skarrashizzo” leta 2010.

Spremljajte nas na uradnih socialnih omrežjih.

Uradna spletna stran: http://www.skarramucci.com/

Vse informacije so na voljo na www.overjamfestival.com (tudi v slovenskem prevodu!)

Predprodaja vstopnic na Eventimu: http://www.eventim.si/si/vstopnice/overjam-international-reggae-festival-tolmin-sotocje-309013/event.html

Dodatne informacije o predprodaji vstopnic so na voljo na elektronskem naslovu presales@overjamfestival.com .

Akreditacije in dodatne informacije:

Za akreditacije boste na uradni spletni strani festivala našli uradno prijavnico za novinarje, ki jo boste najkasneje do petka, 2.8.2013 poslali na naslov, email ali na fax:

KURZ ROCK VIBE d.o.o., Resljeva 26, 1000 Ljubljana

Fax 01 4304258

email: ana@kurzrockvibe.si

(obvezen podpis, pdf ali jpg format itd.)

KONTAKT :

ITALIJA:

ASSOCIAZIONE CULTURALE OVERJAM
Via Colonna 9/a
34124 Trst
Fulvio Impellizzeri
+39 328 2192020

fulvio.impellizzeri@gmail.com

SLOVENIJA:

KURZ ROCK VIBE d.o.o.

Resljeva 26, 1000 Ljubljana

http://www.kurzrockvibe.si/

Kontakt in stiki z mediji:  Ana Zorko 040 353 385, ana@kurzrockvibe.si

Vodja PRja za Slovenijo: Sandi Maver

AVSTRIJA:
CiK – Cafe im Künstlerhaus – Booking & Promotion

SRBIJA:

TIME MUSIC MACHINE
radulovic.dragisa@gmail.com

www.timemachinemusic.org