Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

19
Apr
Orto fest: Up’n'downs, Soul Duality, Lynch
21:00
5€


Pričetek koncerta izjemoma ob 21 uri, ker nastopajo tri skupine !!!

Vstopnina : 5 €

UP N ‘ DOWNS
​Rock zasedba Up N’ downs je letošnje leto začela s prelomnim dosežkom. Večletni trud, vztrajnost in zaupanje v svojo lastno glasbo so botrovali izidu njihovega prvega studijskega albuma. Če se po januarju leto pozna, bo 2016 za fante in dekle še kako pestro.

Album Vse kar sem pozabil vsebuje dvanajst karakterno pestrih komadov, ki so nastajali v časovnem razmiku petih let in označujejo ter hkrati zaključujejo začetno obdobje benda. Snemanje je v presledkih potekalo v studiu Ork v Jevnici, kjer so se fantje in dekle odlično ujeli s producentom Robertom Likarjem (kitarist skupin Niet in The Drinkers) in tonskim mojstrom Sašom Kisovcem. Njihova glasba predstavlja kombinacijo zgovornih in aktualnih besedil, brezkompromisno rockovske, a hkrati poslušljive glasbene podlage ter masivne vokalne konstrukcije, ki postaja njihov zaščitni znak. Navdih zanjo večinoma izvira iz refleksije sveta, ki glasbeno peterico obkroža, iz občutij ob življenjskih preizkušnjah in usodah soljudi ter kritike večinskega mnenja.

O zvrsti glasbe, ki jo preigravajo, neradi govorijo, saj, kot pravijo, nekateri resda ločujejo glasbo, sami pa raje ločujejo odpadke. Če že, se uvrščajo nekje med blues in metal. J

Po uvodnem promocijskem koncertu v Franky’s Pub-u (Nazarje) sledi turneja po Sloveniji in državah Balkana.Naslednji koncert bo že 20. februarja v naši bližini, in sicer v Šeščah, kjer si bodo oder delili z Nieti. Ustavili se bodo tudi v Ljubljani na Orto Festu, na severnem Primorskem,  na festivalu Gora rocka ter na samostojnih koncertih v Tolminu, Kopru, Mariboru itd. V poletnih mesecih se turneja seli v Srbijo, natančneje v Subotico ter Beograd, za finale pa na Gitarijado v Zaječar. V fazi dogovarjanja pa so tudi koncerti po drugih večjih mestih po Balkanu.

Bend goji veliko strast do igranja v živo. Zavedajo se, da dobi marsikatera njihova pesem pravi »žmoht« šele na odru, zato za vsak nastop korektno dodelajo svoje aranžmaje. Prav občutki ob izvajanju lastnih komadov jim namreč predstavljajo vodilno motivacijo za njihovo delo. Kot pravijo, imajo veliko za povedati in povedali bodo to na glas.

Kljub pravkar izdanemu prvemu albumu pa so z mislimi že pri naslednjem, za katerega glasbo aktivno ustvarjajo že zadnjih nekaj mesecev. Projekt Vse kar sem pozabil so si namreč zamislili kot trilogijo, izid drugega dela pa je predviden za naslednje leto. Pri svojem delu opažajo višjo stopnjo ustvarjalne zrelosti, jasneje izražene glasbene zamisli ter boljšo medsebojno komunikacijo in povezanost na ustvarjalni ravni.

POVEZAVE:

Up N’ downs – Barve

Up N’ downs – Vse kar sem pozabil

Up N’ downs – Sladke sanje v mračni sobi

Up N’ downs – Svetloba

SPLETNA STRAN:

http://und.si/

Soul Duality

Zgodba o Soul Duality se je začela leta 1991, ko sta kitarist Vili Grobeljšek in pevec Kristjan Jeretina začela ustvarjati pesmi, za katere v tistem času ni bilo primerne skupine. Vse skupaj je bilo dolgo časa shranjeno v spominu. Poti so se razšle in Vili je začel sodelovanje z skupino Kvazi cirkus, Kristjan pa je našel svoj prostor pri skupini Nemo, kjer je bil član tudi bobnar Sašo Marn. Prijateljstvo, ki se je razvilo med njima (tako na osebni kot glasbeni ravni) je pokazalo, da kljub razpadu skupine Nemo, sodelovanje med njima še zdaleč ni končano.

Februarja 2013, telefonski klic začne zgodbo. Klic med Sašem in Kristjanom, ki ne traja dolgo. Želje po ustvarjanju glasbe, druženju in zabavanju so bile prevelike. S tem pa se je tudi  začelo iskanje ostalih članov skupine. Vili je bil na seznamu prvi in prevzel vlogo kitarista skupine. Sprva so naredili dogovor, da se naredi glasbeni projekt in ne kot glasbeno skupino, kar se kasneje izkaže, da so se motili. Izkušenost Kristjana, Vilija in Saša sta dopolnila še mlada in nadobudna glasbenika, basist Luka Brkovič – Brko in drugi kitarist Samo Poredoš, ki v skupino nista prinesla le svojih inštrumentov, temveč tudi vznesenost in mladostniško energijo, ki je dala piko na i celostni podobi skupine.

Prišel je marec 2013 in s tem prva skupna vaja. Nihče od sodelujočih ni vedel, kaj lahko od tega sodelovanja pričakuje. Vendar pa je bil rezultat osupljiv. Ideje so prihajale od vsakega člana, pokazala se je njihova povezanost in energija, in kar je najpomembnejše, pri ustvarjanju so uživali. Po prvi vaji so ugotovili, da to ne bo le glasbeni projekt in da bo potrebno razmišljati o glasbeni skupini, katera si je kasneje nadala ime Soul duality. Pesmi, ki so se rojevale so imele vsaka svoj pečat, svojo energijo, svojo dušo, teksti pa napisani s srcem in z zgodbo s katero se lahko poveže usak običajen človek.

Maja 2014 se je skupina po enoletnem ustvarjanja odločila za snemanje svojih prvih pesmi. Snemanje je potekalo v studiu Ork pod nadzorom Saša Kisovca. Sproščenost, energija in način dela v studiu je bila všeč vsem, zato so se o tem odločili enotno in tako s snemanjem prvega albuma uradno začeli svojo novo kariero v glasbeni svet.

 

se nadaljuje…

 

Lynch

Lynch je štiričlanski bend iz Ljubljane, ki je nastal poleti 2012. Začeli so s preigravanjem priredb skupin kot so Arctic Monkeys in The White Stripes, a so že kar nekaj časa osredotočeni le na delanje avtorske glasbe. Spomladi 2015 so izdali svoj prvi EP z naslovom The Dirty Dozen, sledil pa mu je koncert na valovih Radia Študent. Na njih so bile pripete že oznake, kot so rock, indie, grunge in surf, vendar se sami opredeljevanja vzdržijo.

Jan Ovnik ­- vokal, kitara
Nik Drozg ­- kitara
Lovrenc Rogelj -­ bas kitara
Maraya Vlaj Koščak – bobni