Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

25
Apr
Orto Fest: Seventh Station
22:00
5€


Vstopnina 5 €

Biografija:

Seventh Station je mednarodna progresivna metal zasedba, trenutno bazirana v Sloveniji. Zasedba je nastala leta 2008 s strani kitarista Dmitrija Alperovicha in tedanjega basista Alexeya Polyanskega. Seventh Station kombinira klasično in metal glasbo z modernimi glasbenimi vplivi ter pri tem uporablja visoko raven virtuoznosti. Zasedbo vodi Dmitri Alperovich, v njej sodeluje tudi Eren Basbug (poznan po svojem delu z zasedbo Dream Theater, Jordan Rudess itd.) in izraelski vokalist Davidavi Dolev (Omb, Reign of the Architect, Gunned Down Horses). Skupini sta se leta 2016 pridružila grški bobnar Panos Papageorgiou  in belgijski basist Laurent Da Pra.

O albumu:

“Between Life and Dreams” ni “tipičen” progresivni metal album, saj poslušalec v njegovi strukturi najde elemente klasične glasbe ter intenzivne glasbene motive v vsaki izmed pesmi. V besedilnem smislu se ideja albuma nanaša na ujetost med dvema ognjema, zajemajoč koncept skritih znakov, ki prikazujejo različne poti in izbire.

“Between Life and Dreams” ponuja poslušalcu 65 minut predane ekstremne, progresivne glasbe. Album je produciral Dmitri Alperovich, posnet je bil delno v Izraelu delno v ZDA, miks je delo Yonatan-a Kossov-a (Orphaned Land, Betzefer, Hummercult, itd).

Prvi single “Abnormal Circles Doubtful Hour” je izšel junija 2016 in bil dobro sprejet med publiko. Drugi single “The Edge of the Lake” je bil izdan kot videospot, ki je bil sneman na različnih krajih po Sloveniji. Album je skupina samoizdala 7. septembra 2016.

Povezave:

Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=6fLWQ5kcYcI
Povezava do singla: https://www.youtube.com/watch?v=AYuBO3kR7vA
Bandcamp: https://seventhstation.bandcamp.com/releases
Facebook: https://www.facebook.com/SeventhStation/
Spletna stran: http://www.seventh-station.com/

Postava:

Davidavi (Vidi) Dolev- Vokal
Dmitri Alperovich- Kitara
Eren Basbug- Klaviature
Laurent Da Pra- Bas kitara
Panos Papageorgiou- Bobni