Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

25
Apr
Orto fest: NeSeBat, Viperstone
21:00
5€


NeSeBat – boriti se brez upanja na uspeh.

Konec leta 2011 ustanovljena ljubljanska alter-rockovska četverica svojo post-hard-core držo dolguje zlasti dolgoletni aktivni prisotnosti njenih članov (in članice) na t. i. alternativni glasbeni sceni, ki jo sooblikujejo že vse od začetka 80-ih let prejšnjega stoletja.

Njihova glasba je gnana in žgana, vplive pa vleče od garažnega rocka, punka, funka, hard cora do reggeaja. Ne bojijo se niti lepih tonov. Besedila so družbeno angažirana, napisana pretežno v angleščini, a tudi kak drug domač jezik jim ni tuj.

Konec leta 2015 je pri Založbi Radia Študent izšel njihov prvenec “On nesebat pas dans l’espoir du succes” s trinajstimi skladbami – brez upanja na uspeh.
Arnold Marko – vokal, kitara
Tomaž Drozg – kitara
RV Maček – bas
Tina Jenko – bobni
linki:

https://www.youtube.com/watch?v=BZB39yUkdpY
https://www.facebook.com/NeSeBat
https://zars.bandcamp.com/album/on-nesebat-pas-dans-lespoir-du-succ-s

Viperstone (Jure Kopušar -vokal, Jure Koncilija - kitara, Jan Oršič – bas in Robert Humar – bobni ) je prvi skupni projekt glasbenikov, ki so delovali v različnih zasedbah. Predstavljajo svoj prvenec z naslovom 20:23.

Viperstone predstavljajo krik generacije, ki je izgubila glas. Štiričlanska klasična rock zasedba združuje popolnoma drugačne osebnosti iz drugačnih ozadij v želji po ustvarjanju lastne glasbe in izražanju mnenja o dogajanju v družbi. V naboru avtorskih komadov je moč prepoznati širok nabor glasbenih vplivov in zgledov, ter želje po ustvarjanju drugačnega glasbenega aranžmaja kot kulise besedilom. Viperstone so glasni, a imajo hkrati željo po pripovedovanju. Zgledujejo se po klasičnem roku, a hkrati ponujajo nekaj svežega.

https://www.facebook.com/Viperstone-292252194186774/?fref=ts