Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

17
Apr
Orto Fest: Manouche
22:00
12€


Vstopnina 12 €

Manouche

Glasbeni kolektiv Manouche je petčlanska zasedba, ki sta jo spomladi leta 2011 ustanovila Robert Pikl in Marco Grabber. Poleg omenjenih dveh bend dopolnjujejo še trije stalni člani: Petra Trobec (vokal,harmonika), Krešimir Tomec (bas,synth) in Luka Ipavec (trobenta, spremljevalni vokal).

Poleti 2011 je skupina Manouche naznanila svoj prihod na naše glasbeno prizorišče s prvim singlom  “Kje si Lubi?”. Pesem je naletela na izjemen odziv pri poslušalcih in urednikih slovenskih radijskih postaj, prav tako kot drugi singel z naslovom “Bi Šla Naprej?”. Pred poletjem 2012 so v eter poslali tretji singel  ’Resnična romansa’, jeseni pa ‘Superfajn’, za njimi pa še Men Si Fensi, Med zvezde in nazaj, Razprodaja s Klemnom Klemnom in Pridem zvečer. Vse single so pospremili z video spoti.

Konec leta 2014 so izdali drugi album z naslovom Stisn se k men, kjer v naslovni skladbo sodeluje Alenka Godec, za skladbo pa so naredili že osmi videospot, tokrat so se predstavili kot risani junaki.

Lahkotna besedila, divje kitarske intervencije, prodorne trobente, vse skupaj začinjeno z energijsko polnimi in domiselnimi plesnimi ritmi, najhitreje opiše nov album skupine Manouche z naslovom ‘Kje si lubi’, ki bo zagotovo hitro postal obvezna oprema vseh pristašev glasbe 30. in 50. let preteklega stoletja.

Na odru v živo vedno znova pokažejo, zakaj so eden najbolj vročih bendov na naši glasbeni sceni in zakaj vedno znova vzbujajo pričakovanja po novih stvaritvah.

ROBERT PIKL – frontman, kitarist, avtor
PETRA TROBEC – harmonika, spremljevalni vokal
LIKA IPAVEC – trobenta
KREŠIMIR TOMEC – bas