Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

1
Apr
Orto Fest: Lačni Franz
22:00
8€ predprodaja, 12€ na dan dogodka


LAČNI FRANZ / Sezona 2017

Po imenitnih glasbenih kritikah albumov Ladja norcev / Svako dobro, ki so albuma uvrstile med najboljše lanskega leta, se skupina Lačni Franz pripravlja na promocijsko turnejo po državah bivše YU. Začela se bo v soboto 1.aprila, na svetovni dan norcev, ki ga bodo s svojo Ladjo norcev in Železnim repertoarjem proslavili na otvoritvi letošnjega Orto Festa v Orto Baru.

Pred tem bodo v marcu nastopili na samostojnih na koncertih 23.3. v zagrebškem klubu Boogaloo, kjer bo njihova gostja izjemna Sara Renar in 24.3. po dolgem času spet v Čakovcu. Meseca aprila gostujejo z dvema koncertoma 21.4. in 22.4. v Sarajevu, v Teatru Sartr, s katerima bodo počastili spomin na legendarna prva povojna koncerta iz leta 1995, ko so gostovali v času policijske ure v kletni dvorani Akademije scenskih umjetnosti. 8.maja bo skupina Lačni Franz otvorila letošnje študentske Majske Igre v Ljubljani. 22.junija pa bo dan državnosti počastila s velikim koncertom v sedišču Skopja. 21.julija so gostje rockovskega festivala v Banja Luki.

Croatia Records so iz posnetkov oktoberskega koncerta v zagrebški Tvornici napravili video Svako dobro za naslovno pesem hrvaškega albuma:

https://www.youtube.com/watch?v=81jNNWaGmCQ

Kakšno je vzdušje na koncertih Lačnega Franza, pa najbolje pokaže odlomek iz TV koncerta Ladja norcev, v katerem publika v Kinu Šiška skupaj s skupino prepeva Zadnjo večerjo:

https://www.youtube.com/watch?v=vdn2k0_kWHE

Akustični Lačni Franz se pripravljajo na gostovanje v oddaji Izštekani 18.aprila. Pripravljajo program 10 skladb, v katerem se nahaja kar nekaj skladb, ki bodo marsikoga prijetno presenetile. K Izštekanemu programu jih bodo dodali še 10 in že v maju 2017 začeli tudi z samostojnimi akustičnimi koncerti za sedečo publiko. Zanimanje je že zdaj zelo veliko.

Vstopnina 8 € v predprodaji in 12 € na dan koncerta.