Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

10
Apr
Orto Fest: Koala Voice, Mrfy
21:00
7€


Vstopnina 7 €

KOALA VOICE

Če so pred zmago na prvi ediciji natečaja dijaških bandov Špil liga skupino Koala Voice poznali le redki, jih danes poznajo vsi spremljevalci glasbene scene v Sloveniji. Štiričlanska zasedba je po uvrstitvi na Klubski maraton in izdaji prvenca Kangaroo’s a Neighbour s svojo zasvojajočo mešanico rocka, popa, disca, punka ter neustavljivo odrsko prezenco pričela pohod po odrih tako doma kot v tujini. V zadnjih dveh letih so tako nastopali vse od Rusije do Liverpoola, pa vse od Nizozemske do Bratislave in Skopja. Britanski časopis DIY pa jih je razglasil za eno izmed petih najboljših odkritij konference Eurosonic leta 2016. Manca, Domen, Tilen in Miha trenutno zaključujejo snemanje drugega studijskega albuma, kjer je za produkcijo skrbel Danton Supple.

 

MRFY – ABOUT

Skupina MRFY od leta 2013 deluje v Ljubljani in Novem mestu pod avtorsko taktirko in vokalnim izražanjem Gregorja Strasbergarja, suvanja nizkotonskih vibracij Lenarta Merlina, vudu elegance kicka, snera in hi-hata Roka Klobučarja in harmoničnih izdihljajev šestih strun Tomaža Zupančiča. Smo štirje študentje, stari med 19 in 23 let in se skozi glasbo skupaj razvijamo, odkrivamo nove resnice in predvsem sproščamo svoja čutenja in potrebo po ustvarjanju.

Skozi štiriletno delovanje smo opravili kar nekaj koncertov po Sloveniji. Obiskali smo tudi že večje odre; na 7. obletnici Kino Šiške skupaj s Koala Voice, na alternativnem brucovanju v Rogu, na Ptujski noči in po raznih mladinskih centrih širom Slovenije (Celje, Črnomelj, Krško, Idrija, …). Poleg koncertov smo se udeležili tudi Unionovega natečaja mladih bendov »Živjo, v živo«, kjer smo po drugem krogu glasovanja zasedli 2. mesto. Po izboru žirije smo med 14-imi bendi zmagali v oddaji »V svojem ritmu« RTV Slovenije, kjer so nam za nagrado posneli videospot, ki bo izšel v sredini februarja.

Ob koncu prejšnjega leta smo izdali svoj prvi single z naslovom »Klic«, ki smo ga skozi obdobje enega leta ustvarjali pod producentsko taktirko Tomislava Jovanoviča – Tokca (Dan D), ki je sporočilu in izvedbi postavil zvok ter aranžma. Podobo pesmi smo po nekaj skupnih seansah v MRFYjevem štabu na Šmartinski cesti 32, nadaljnjem preigravanju in domačem sanjarjenju realizirali v Lotos studiu pri Šentjerneju. Tam je pomembno vlogo odigral tudi Igor Ilič, ki je v postprodukciji poskrbel za neznačilno slovenski mix. Piko na Kl(i)c je z masteringom dodal Bryan Lucey, ki je med drugimi masteriziral tudi Arctic Monkeys, Black Keys, The Kills,Chet Fakerja, Depeche mode ter mnoge druge svetovno znane izvajalce. Za vizualno podobo je poskrbel v Londonu živeči umetnik Jure Kastelic, video pa je zmontiral basist Lenart Merlin, ki študira oblikovanje vizualnih komunikacij na ALUO.

Kmalu po izidu singla so prispeli najrazličnejši odzivi; že 2 dni po Youtube premieri nas je klical Jernej Sobočan iz Vala202 in nas povabil na intervju, ki bo na sporedu ta četrtek. Prejeli smo tudi nekaj drugih povabil na intervjuje. Na radiu Primorski val smo v oddaji Glasbeni gost povedali svojo zgodbo in predstavili »Klic«, ormoški radio Prlek nas je predstavil v Glasbenih novicah, kjer smo bili tudi nominirani za naj pesem »Radioaktivnih11«. Na radiu Krka smo postali Hit dneva, tam naš še čaka intervju. Znašli smo se tudi na »plejlisti – Torek ob petih« Tomaža Pezdirca, ki je urednik radia Terminal. »Klic« je po predlogu Andreja Karolija in glasovanja klicateljev od petka dalje popevka tedna na Valu202. V okoli 20-ih dneh je posnetek na Youtubu dosegel že več kot 5000 ogledov.

V bližnji prihodnosti nameravamo izdati še en singel z naslovom »Always«, čigar besedilo je prav tako v Slovenščini. Ob tem izzidu bomo posneli še videospot s snemalno ekipo, ki je posnela aktualne spote Haiku Gardenom in persons from porlock. V roku dveh mesecev imamo zabukirane štiri koncerte; v novomeški Brivbarnici, velenjskem MC-ju (w/ Jonathan), ljubljanski Cvetličarni (w/Klemen Klemen, Dan D) in idrijskemu Swenaku (w/Koala Voice).