Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

5
Apr
Orto Fest: Bohem
22:00
7€ predprodaja, 10€ na dan dogodka


Bohem – Nov začetek

Po daljšem obdobju se z novim hitom “Balada o njej” na slovenske odre in ponovno tudi na Orto fest, kjer bo njihov premierni nastop vrača zasavska rock skupina Bohem.

“ Glavni poudarek pri nastajanju novega komada je bil – da zmoti. Da naredimo nekaj drugačnega, posebnega, poigravali smo se z idejo združevanja več stilov. Vsak del komada bi lahko bil nosilec svoje samostojne pesmi, še posebej refren pa je tako zapomljiv, energičen, zabaven, da smo vedeli, da imamo nekaj več.  Za nas je pesem nov, svež začetek in ideja, da si je treba upati več, je danes naš največji navdih. Imeli smo jajca in to tudi storili.” so komentirali člani banda.

Za produkcijo in mix je tokrat poskrbel Miha Gorše, izid pesmi pa je pospremil tudi novi videospot izpod taktirke Dejana Baboska.

Komad in spot si lahko poslušate in ogledate tule :
https://www.youtube.com/watch?v=LtCblM7R4iE

Kako se jim zdi pesem in nova ustvarjalna smer skupine so povprašali tudi glasbene prijatelje. Spodaj nekaj izjav :

No, pa se je končno našel bend, ki je lastno fragmentacijo pripravljen deliti s svojo publiko. Riskantno? Mogoče. Osvobajajoče? Zelo verjetno,” je o novi pesmi zasedbe Bohem dejal Nikola Sekulovič iz zasedbe Dan D.

Zabaven ritmični rebus. Sveže, malo drugače a še vedno zelo Bohemovsko. Všeč,” pa meni Tabujevec Iztok Melanšek.

Bohem z novo skladbo ostajajo zvesti svojemu soundu in zelo odločno menjajo ritme in hkrati ohranijo spevni refren, ki si ga poješ še celi dan. Še en dokaz, da z menjavami razpoloženj v pesmi ni nič narobe, kot sem že vajen to pri naših Elvis Jackson,” pravi Marko Soršak Soki iz Elvis Jackson.

Bohem so že od samega začetka posebneži. S svojimi poslušljivimi in aranžmajsko bogatimi skladbami, katere vsebujejo občasne “progresivne” vložke, več kot zasluženo spadajo v sam vrh domače pop/rock scene. Tudi najnovejša skladba “Balada o njej” potrjuje to dejstvo. Melodično in aranžmajsko predvidljivost pesmi (čemur se v tem žanru praktično ne da izogniti) odlično popestrijo in razgibajo menjave ritmov/taktovskih načinov, kar lahko uspešno izvedejo le dobri glasbeniki. Bistveno je pa, da gre komad v uho in da ima zgodbo, ki je z uporabo neizrabljenih rim odlično tudi vokalno interpretirana. Sedi, pet.
Sergej Škofljanec ( San Di Ego )

“Pesem v avtorskem smislu preseneti v številu različnih delov skladbe, ki se tudi žanrsko precej razlikujejo. Band pa s tem pokaže, da jih zanima kaj več kot le klasičen pristop k pisanju glasbe. Še vedno so stari, pa vendar novi-Bohem.”
Miha Gorše (Muff)

Zelo zanimiv in ritmično razgiban komad z zapomljivim refrenom.
Jure Golobič ( Stray Train )

Pesem z visokim potencialom… z močnim in enostavnim refrenskim delom, ki ne komplicira ali slepomiši, temveč dela to, kar naj bi refren delal: pove bistvo na način, da se poslušalcu vtisne v spomin in ga za tem ponavlja toliko krat, da ostane v ušesu & mislih.
Andrea F. ( Glasbeni producent & glasbenik, RTV radijski urednik & voditelj ter TV komentator )

»Sodobna mainstream produkcija, ki je meni preveč popeglana, ampak za radie bo pa ravno pravšnja. Vsebinsko pa komad skače iz enega štimunga v drugega, kot da so med snemanjem pili cedevito, v katero so zdrobili 2 pomirjevala, pol kukija, malo koke in par extazijev.«
Goga ( Zmelkoow – galaksija Južni Jogurt)

Balada O Njej oziroma skrajšano B.O.N. bi se morda morala imenovati Bohemi Obelodanijo Noviteto. Zabavno, razgibano in strukturno malo drugačna pesem, a še zmeraj prepoznavno Bohemska. Pobeg iz okvirjev je zmeraj dobra stvar.
Simon Jovanovič ( Producent, Tonski mojster – Studio Evolucija )

Kot bi pojedli piškotke s sumljivimi zelišči in se podali surfat na rokenrolu; Bohem so pripravili nekaj, kar gre v uho in bo na koncertih sigurno vžgalo pod sloganom ‘kdor ne skače, ni za žur’. :) Srečno dalje, Bohemi!
Urška Majdič ( Billysi )

Glede na naslov sem pričakoval drugačno, predvsem bolj mirno zgodbo… očitno je “ona” bila res divja :) Pesem je zelo razgibana in ritmično kompleksna, s privlačno in lepo spevno melodijo refrena. Prepričljiv, brezčasno značilen bohemovski zvok. Bravo ekipa!
Marko Hrvatin ( Jan Plestenjak, Ptice)

Kratko in jedrnato, zanimivo, drugačno, odlično! Samo tako naprej!
Vlado Pilja

Zelo domiseln in drugačen aranžma. Zelo pogumno od skupine , da ima sploh še voljo raziskovati, kako bi popestrila svoje ideje in ušla instant enoličnosti. Refren izstopa, vse skupaj pa je še vedno dovolj prepoznavno, da slišiš, da gre za skupino Bohem.”
Cveto Polak ( Šank Rock )

Bohem sicer nadaljujejo zgodbo, ki so jo začrtali hiti, kot so On je jaz, Deveti junij, Romanca, Kraljica sanj itd., ki seveda poleg ostalih pesmi iz železnega repertuarja več kot 15 letne kariere ne bodo manjkali tudi na njihovem koncertu v sklopu Orto festa. Kot presenečenje pa bodo ekskluzivno predstavili še nekaj čisto novega in svežega.

Vabljeni na boemske Bohem !

Vstopnina 7 € v predprodaji in 10 € na dan koncerta.