Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

30
Mar
Orto Fest 2019: Vatra
21:30
10€ predprodaja, 13€ na dan dogodka


VATRA

Vstopnina v predprodaji 10 € in na dan koncerta 13 €

Skupina Vatra s frontmanom in avtorjem Ivanom Dečakom je na Hrvaškem dosegla malodane kultni status. Do letošnjega leta so objavili že devet albumov, osvojili številne nagrade Porin, v pripravi pa je deseti album – luč sveta bo ugledal tekom letošnjega leta. Njihove pesmi so zelo dobro poznane hrvaški javnosti: pesmi ‘Tremolo’, ‘Anđeo s greškom’, ‘Sputnik’, ‘Ima li budnih’, ‘Igle’, ‘Prekid programa’, ‘Saturn’ idr. so stalnica na radijskih postajah.

Vatra je doživela uspeh že s prvim albumom, ‘Između nas’, ki so ga izdali leta 1999, kmalu so zasloveli tudi kot odličen live band. Njihov prvi akustični koncert v dvorani Vatroslava Lisinskega v Zagrebu leta 2016 je bil razprodan, to je bil uspešen zaključek glasbenega leta in začetek polnoletnosti skupine ter uvertura v še eno novo uspešno leto. Skupina Vatra se je leta 2017 vrnila v zagrebško Tvornico kulture, kjer so po treh letih zopet odigrali intimen klubski koncert v dveh delih. Prvo noč je bil to akustični koncert, drugo noč koncert v električni verziji.

Skupina Vatra je na hrvaških tleh dosegla vse stopničke – igrali so v manjših in večjih klubih, za njimi so mnogi razprodani in uspešni koncerti, so nosilci uspešnih hitov, lansko leto pa so v glasbeni življenjepis dodali še nov dosežek – glasbeno sodelovanje z Massimom, ki so ga radijske postaje širom Hrvaške zelo dobro sprejele že v prvih dneh predvajanja.