Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

27
Apr
Orto Fest 2019: Thee Melomen, Mojo Men from Mars
21:30
8€


Vstopnina 8 €

Thee Melomen so zagrebška skupina, katere člani so igrali ali še vedno igrajo v skupinah The Babies, Erotic Biljan & His Heretics, Sloming Moops, Thee Mad & Hairy Wombats ter Vex & Voxtones.

Po številnih nastopih doma in v tujini je so leta 2016 izdali svoj prvi EP “Chinatown” (2016) , se pojavili na 7-inčnem EP-ju “Balkans-Pedro Four-Way”, ki ga je v svoji založbi ORG music izdal legendarni Mike Watt (soustanovitelj skupine Minutemen in bivši član skupine The Stooges) in se s polnim navdušenjem zapodili v studio  Pod.room, kjer so posneli dvanajst novih pesmi. Debitantski album »Disappear« je sproduciral Dražen Gavrilović in je bil izdan decembra 2018. Svojo izdajo na gramofonski plošči je dobil januarja 2019. Album bodo slovenski publiki prvič predstavili v Orto Baru.

https://martinsgarage.bandcamp.com/

https://www.jutarnji.hr/kultura/glazba/thee-melomen-legende-zatajene-scene-zagrebackih-garaznih-bendova-nastavljaju-liniju-the-sonicsa-new-york-dollsa-i-ramonesa/8356205/

Tako kot Thee Melomen tudi Mojo Men From Mars prihajajo iz Zagreba. Svoje ime so vzeli iz istoimenske pesmi skupine The Cramps, svojo glasbo pa opisujejo kot 56-66-76 rock ‘n’ roll, zmes rockabillyja petdesetih let, garažnega rocka šestdesetih let in punka sedemdesetih let.

Ideja o bandu se je prvič pojavila leta 2008, ko se je band začel družiti in preigravati skladbe Buddyja Hollyja, The Ramones, The Clash, The Sonics in Elvisa. Na eno izmed vaj je Fitz prinesel svojo avtorsko skladbo »Waste My Time«. Skladbo si je zamislil v stilu rockabillyja, a jo je band odigral v garažnem punk stilu in takrat našel svojo smer.

Prve demo posnetke so posneli že leta 2009, prvič pa so v studio odšli leta 2015, ko so s pomočjo Marka Tizaja (ex. The Mad Men in High Steppers) posneli pet pesmi,  ki so bile izdane kot EP »Invasion Of Mojo Men From Mars«.

Dve leti kasneje so se zopet znašli v studiu. Tokrat so posneli skladbo »Zdenac, Jabuka, Lap«, ki je bila posneta v podporo ohranitve enega od starejših zagrebških klubov, kultnega GK Jabuka. Skladbo je na Tascamov 8-track posnel Goran Lautar (bivši član skupine The Babies).

V sklopu avtorskih večerov so septembra 2017 nastopili v zagrebškem klubu Vintage Industrial Bar, kjer so si oder delili z Thee Melomen in Tyger Lamb. Svoj nastop so posneli. Dve od skladb sta bili izdani na kompilaciji hrvaškega Radia Študent »It Came From The Garage, vol. 2«, ostale pa boste lahko slišali na prihajajoči izdaji, ki jo bodo predstavili v Orto Baru.