Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

3
Apr
Orto Fest 2019: Šank Rock
21:30
10€ early bird, 15€ predprodaja, 20€ na dan dogodka


Vstopnina early bird 10 € v predprodaji 15 € in 20 € na dan koncerta

Šank Rockslovenskarock skupina, ustanovljena leta 1982 v Velenju. Iz prvotne zasedbe sta ostala dva člana, in sicer Matjaž Jelen na vokalu in Cveto Polak na basu, od leta 1990 pa je pridružen virtuoz na kitari, Bor Zuljan. Vsi trije danes tvorijo jedro oz. »frontno linijo« Šank Rock-a, na bobnih je Roman Ratej, na klaviaturah pa Samo Jezovšek.

Njihova diskografija je (ne samo za slovenske razmere!) impozantna, kajti posneli in izdali so 17 albumov, prvega leta 1987 (Pridite na žur), zadnjega pa leta 2017 (Nekaj več).

Na začetku kariere jim je zelo pomagal njihov prvi manager Rajko Djordjević, kajti z njegovo pomočjo so posneli prva dva albuma in bili predskupina na takrat zelo odmevnih turnejah skupin Pomaranča in Lačni Franz.

Po izidu tretjega albuma (Jaz nimam noč za spanje – 1990) so si že pridobili toliko svoje publike, da so odšli na prvo samostojno turnejo in  uspešno razprodali kar nekaj športnih dvoran po večjih mestih Slovenije.

Nato je sledil poizkus preboja v tujino (dva albuma v angleškem jeziku, eden je bil posnet v Nemčiji, eden pa v ZDA), ki žal ni uspel, saj so bili fantje postavljeni pred dejstvo, da se morajo preseliti v ZDA, za ta korak se pa niso odločili.

Leta 1998 prvič prenehajo z delovanjem in se leta 2002 ponovno zberejo ter posnamejo 5 albumov do leta 2010, ko decembra ponovno prenehajo z delovanjem.

Leta 2014 dobijo povabilo za ekskluzivni nastop na prireditvi Pivo in cvetje v Laškem, kjer odigrajo sedaj že legendaren koncert z gostujočim kitaristom Steve Stevens-om (Billy Idol, Michael Jackson, Robert Palmer itd. in prejemnik Grammy nagrade za pesem »Top Gun Anthem«).

Po zelo pozitivnem odmevu pri publiki so se fantje odločili za nadaljevanje glasbene poti. Aprila 2015 so izdali nov album Restart, ki vsebuje štiri nove skladbe ter šest ponovno posnetih uspešnic.

Januarja 2017 so izdali nov album z naslovom “Nekaj več”, 12. maja pa na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pod pokroviteljstvom Volkswagen Slovenija pričnejo turnejo z naslovom “Nekaj več”.

Turneja “Nekaj več” je trajala dve leti, sedaj pa nadaljujejo koncertno turnejo, kjer predstavljajo svoje največje uspešnice. Njihovi koncerti so znani ne samo po tehnični dovršenosti, ampak po stiku s publiko, tako da slogan prvega albuma »Pridite na žur« še vedno drži!