Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

12
Apr
Orto Fest 2019: Društvo Mrtvih Pesnikov
21:30
8€


DMP – album Astronavt izšel | objavljeni štirje singli | Leto 2019 posvečeno koncertiranju

Vstopnina 8 € v predprodaji in 12 € na dan koncerta

Band Društvo mrtvih pesnikov je v novembru izdal nov album Astronavt, izid pa je pospremil s premiernim koncertom v Siti Teatru in še z dvema singloma – istoimenski Astronavt in Padalo za strah. Band se intenzivno pripravlja na koncertiranje v 2019 in 2020.

8. studijski album banda Društvo mrtvih pesnikov se imenuje Astronavt, na njem pa je 10 skladb, ki so nastajale dve ustvarjalni leti in utegnejo preživeti naš čas in preseči tuzemski prostor.

Album naslavlja tematiko minljivosti življenja na Zemlji, izgubljenosti človeka v svojem lastnem vesolju ter ljubezni tudi onkraj zaljubljenosti, kar nakazujejo že nekateri naslovi pesmi: Hello, Formula časa, Astronavt, Padalo za strah, Čip in Od zibelke do groba. Konceptualno zgodbo raziskovanja življenja dopolnjujejo Begunca, Filozof, Srce ter Tinta in pero.

Pesniki so se snemanja albuma lotili drugače kot ponavadi. Pesmi Alana Viteziča in Tomaža Koncilije, zaigrane le ob kitari, so aranžirali v studiu, kjer so snemali vsi naenkrat in se prepustili kreativnosti. Iskali so lasten glasbeni izraz glede na značaj posamezne pesmi.

Novi album prinaša predrugačeno zvočno podobo banda. Glasbeni izraz je bolj neposreden, band pa krmari med tršimi zvoki, akustičnimi napevi in nenazadnje prepoznavnimi intimnimi skladbami, ki so njegov zaščitni znak.

Pod producentskim vodstvom Petra Dekleve jih je studijski izlet odpeljal v različne glasbene svetove, tako boste na albumu slišali zvoke indie folka, post rocka, elektro popa in tudi drum’n'bassa. Zanimivost je tudi avtorski prvenec basista Tomaža Koncilije, ki se podpisuje pod zaključno skladbo albuma Filozof, v kateri lahko slišimo tudi njegovo vokalno interpretacijo.

Doslej so izšli štirje singli, ki so postali radijske uspešnice:

Čip (https://www.youtube.com/watch?v=KTKuUcpva3Y)
Tinta in pero (https://www.youtube.com/watch?v=aDS5G5JgOAA)
Astronavt (https://www.youtube.com/watch?v=vofNmkDuRJk)
Padalo za strah (https://www.youtube.com/watch?v=_kyDGm-JZDk)